Foto: Picasa

Oratorium Het Nieuw Jeruzalem in Grote kerk Gorinchem

Alblasserwaard/Gorinchem - Het IKK Nieuwpoort-Langerak voert op vrijdag 11 oktober samen met het Chr. Regiokoor Fiducia uit Ede o.l.v. dirigent Peter Burger het oratorium 'Het Nieuw Jeruzalem' uit in de Grote Kerk in Gorinchem.

In dit oratorium van Johan Bredewout volgen de luisteraars in grote lijnen het visioen van de apostel Johannes uit de Openbaring van Johannes. De muziek wordt afgewisseld met teksten uit het Oude Testament en de Evangeliën.

Dit muziekstuk wil een uitdrukking zijn van het intense verlangen van de gelovigen van alle tijden, die vertrouwend op Gods Woord, uitzien naar de dag waarop Zijn Rijk van vrede en gerechtigheid zal aanbreken. 

In het programma is veel plaats voor samenzang.

Musici zijn: André van Vliet orgel, Johan Bredewout vleugel, Arjan en Edith Post trompet, Elsemarieke den Hartogh fluit, ds Henco Lopers liturg.

Het concert begint om 20.00 uur. Entree is 15 euro, kinderen tot en met 12 jaar 5 euro en voorverkoop 12,50 euro. Kaarten verkrijgbaar bij Boekhandel Ritmeester Gorinchem, Boekhandel de Fakkel Leerdam of reserveren via www.ikknieuwpoort-langerak.nl.

Iedereen van harte uitgenodigd om dit concert bij te wonen.        

Meer berichten