Goed nieuws voor het dorp Giessenburg: de documenten voor de bouw van het verenigingsgebouw Doetsekom zijn getekend. (Foto: Privé)
Goed nieuws voor het dorp Giessenburg: de documenten voor de bouw van het verenigingsgebouw Doetsekom zijn getekend. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Bouw verenigingsgebouw kan starten

Goed nieuws voor het dorp Giessenburg: de documenten voor de bouw van het verenigingsgebouw Doetsekom zijn getekend en de opdracht is verstrekt. Het duurt nog even voordat de bouw van start gaat, maar zo is de start van de bouw op 1 februari 2020 weer een stapje dichterbij de realisatie. Het gebouw komt bij het huidige zwembad de Doetsekom in Giessenburg.

Door Eline Lohman

GIESSENBURG - Onder toeziend oog van de architect Teun Nuijten en de voorzitter van de bouwcommissie Kees Commijs, is door de bestuursleden van de Doetsekom Ruud van Rijn en Jan de Hoop de opdracht verstrekt aan Cees en Martin Korevaar van Aannemingsbrijf Gebr. C&M Korevaar BV uit Giessenburg voor de bouw van het Verenigingsgebouw Doetsekom in Giessenburg. De start van de bouw staat gepland op 1 februari 2020. Voor het zover is, moet eerst de locatie bouwrijp gemaakt worden, de opdrachten daarvoor zijn reeds verstrekt door de gemeente Molenlanden. Naast het nieuwe verenigingsgebouw worden er ook nog twee beachvolleybalvelden gerealiseerd voor onder meer de sportvereniging Vridos. Na de realisatie van het project zal het Verenigingsgebouw onderdak gaan bieden aan de Doetsekom, de Halte, de Oranje Brigade, muziekvereniging Da Capo, sportvereniging Vridos en sportcafé 't Kommetje. Naar verwachting zal begin 2021 iedereen zijn plekje hebben gevonden in deze nieuwe locatie in Giessenburg.

Kees Commijs is er maar wat blij mee dat de bouw van het verenigingsgebouw kan starten, zo vertelt hij. "Dat is natuurlijk fantastisch nieuws voor Giessenburg. De voorzieningen blijven op deze manier behouden en de leefbaarheid blijft gegarandeerd. Belangrijke onderdelen uit het vastgestelde Kernplan Giessenburg worden op deze manier bewerkstelligd."

De nieuwe locatie biedt dan ook allerlei voordelen, volgens Kees. "Het dorp kan op één centrale plek gebruik maken van de muziekvereniging DaCapo, de sportverenging Vridos met de beachvolleybalvelden, de Oranje brigade als wielren en MTB club, de Halte als jongerensoos en uiteraard de Doetsekom voor het zwembad.  Al deze voorzieningen zitten straks bij elkaar op één locatie. De diverse verenigingen zitten nu verdeeld over diverse locaties op het dorp en de huidige huisvesting van DaCapo was zeer aan vernieuwing toe en zowel de Halte als de Oranje Brigade waren zich aan het oriënteren op een andere locatie. De langdurige wens van Vridos voor beachvolleybalvelden komt nu ook uit door dit project. Daarnaast komen er veel meer activiteiten en evenementen rondom het zwembad, wat voor het zwembad zeer positief is."

Meer berichten