Scouting A15. (Foto: Eline Lohman)
Scouting A15. (Foto: Eline Lohman) (Foto: )

Jota-Joti bij Scouting A15 in herfstvakantie

Scouting A15 aan de Sliet 2 in Hardinxveld-Giessendam houdt in de herfstvakantie, in het weekend van 20 oktober, de activiteit Jota-Joti. Met communicatiemiddelen maken de leden contact met andere zendamateurs.

Door Eline Lohman

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Zendamateurs over de hele wereld die met de scouting te maken hebben, kunnen in de herfstvakantie hun hart ophalen. Dan maken scoutingleden van alle windstreken op aarde contact met elkaar. Ook bij Scouting A15, zo vertelt bestuurslid Rob Emmen. "Twee dagen lang gaan onze leden zenden met andere scouts. Dit vergroot de saamhorigheid en leert ze veel over hoe vanzelfsprekend communiceren lijkt. Daaromheen vinden er allerlei activiteiten plaats die met communicatiemiddelen en zenden te maken hebben, zoals naschilderen met walkie-talkies, een speurtocht en het uitvoeren van allerlei opdrachten in Hardinxveld-Giessendam waarbij communiceren centraal staat"

Het is zeker niet de eerste keer dat Scouting A15 meedoet aan Jota-Joti. "We doen al heel lang mee. Je spreekt andere mensen, in een andere taal en dat is belangrijk. Lokale zendamateurs en vrijwilligers bouwen de zenders op en ook sommige ouders komen even kijken. Kom gerust langs op de tijden zoals vermeld op de website. Meer informatie over Scouting A15 is te vinden op de website scoutinga15.nl.
 
 

Meer berichten