Mike Boom speelde sterk. (Foto: Jerry van Rekom)
Mike Boom speelde sterk. (Foto: Jerry van Rekom) (Foto: Jerry van Rekom)

Mike Boom scoort in interne schaakcompetitie

Sliedrecht - Mike Boom heeft in de vierde ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht een prima schaakpartij laten zien.

Tegen Johan Gijsen gebruikte hij zijn bedenktijd goed. Met een mooie aanval wist hij de stukken van Gijsen in de verdrukking te zetten en sloeg Boom in het eindspel toe. De topschakers speelden een externe wedstrijd en zo konden andere spelers een gooi naar de top 5 doen. Leo Koppelaar moest tegen Mark van Hulst met remise genoegen nemen. Toch staat Koppelaar nu op een voor hem unieke tweede plaats.

Arco van Houwelingen streed lang tegen Jaap Euser. Euser ging met het punt aan de haal. Martijn Stoker moest tegen Luana Mensing zijn koning omleggen. Ook Dana Verheij moest haar meerdere erkennen in Kees Wessels. Wout Boer en Wim Hokken speelden remise. Adrian Mensing wist tot scoren te komen tegen Sami Al-yassin. André van Dieën wist Ferhat Erdogan dusdanig in de verdrukking te spelen dat hij het punt kon bijschrijven. Simon Kadijk speelde een lange partij tegen Roland Kop. Kadijk kon zijn tweede punt binnenhalen. Peter Vis speelde niet onverdienstelijk tegen Johan van de Griend, maar greep mis in het eindspel, waardoor de onderlinge score tussen beiden weer in het voordeel van Van de Griend staat.

De langste partij werd gespeeld tussen Arjan van der Leij en Wim Pool. Van der Leij wist een stuk te winnen tegen een aantal pionnen. Het stuk voordeel bleek in het verre eindspel toch de beslissing te brengen en het punt ging naar Van der Leij.

Meer berichten