Een deel van de Sliedrechtse Leenweer. Een straat in de Werenbuurt waar ook inbraken zijn geweest (foto: Nanda van Heteren)
Een deel van de Sliedrechtse Leenweer. Een straat in de Werenbuurt waar ook inbraken zijn geweest (foto: Nanda van Heteren) (Foto: Nanda van Heteren)

Wijkagent geeft tips na auto-inbraken

Sliedrecht - In Sliedrecht-West zijn in de nacht van zondag 29 op maandag 30 september twaalf auto-inbraken geweest. De politie heeft aangegeven dat de airbags en sturen van de merken Citroën (een), Seat (drie), Skoda (twee), BMW (een), Volkswagen (twee) en Mercedes (drie) gestolen zijn.

Door Nanda van Heteren

Hiervan stonden twee auto's in de Leenweer, ook twee auto's in de Prickwaert en Smalweer. In de Werestein is er drie keer ingebroken. In de Reinenweer, Groenenweer en Koningsweer was dit een keer.
Wijkagent Simon Stremler geeft tips om eventuele auto-inbraken mogelijk te voorkomen.

"Dit kan je niet voorkomen. Het was waarschijnlijk een eenmalige actie van waarschijnlijk een groep criminelen. Momenteel is nog niet bekend wie het geweest zijn, maar wel dat ze heel geraffineerd te werk zijn gegaan. Zo is er geen schade aan de auto's zelf. Alleen de airbags en sturen zijn gestolen.


Als autobezitter had je niet anders kunnen handelen. Men was op zoek naar airbags en rijd je dan in een merk auto waarvan zij deze willen hebben, dan heb je pech.

Ze pakken een wijk en doen de auto's aan en zijn zo weer vertrokken. Het zijn bijna eerste klas monteurs.


Het vermoeden is dat zij voorlopig deze wijk niet meer pakken. Voor zover je dat zeker kan weten natuurlijk, maar ik denk dat ze hier voorlopige niet meer komen. Zij pakken gewoon een andere plaats.


Je zou misschien je auto iets meer in de loop kunnen zetten, zoals op je carport in het volle licht, dan hebben ze misschien minder belangstelling, toch blijft het heel moeilijk om je hier tegen te beveiligen.


Nogmaals: ze zijn op zoek naar bepaalde airbags van auto's en die zoeken ze op. Als je ze zo'n auto hebt, dan ben je gewoon je airbag kwijt. Dan kan je zeggen of een autoalarm zou werken.

Deze mensen zijn uiterst professioneel. Zij zorgen ervoor dat het autoalarm niet afgaat. Ze hebben nu ook niet in de goedkoopste auto's ingebroken en weten dus waarschijnlijk hoe ze zo'n autoalarm elektronisch moeten uitschakelen.


Er is vanuit jezelf als bewoners heel weinig aan te doen, het is te hopen dat ze voorlopig Sliedrecht mishouden."

Meer berichten