Dorinda Deelen (rechts) en Cécile van Triest runnen samen Studio Danskunst aan de Sliet 2 in Hardinxveld-Giessendam. (Foto: Eline Lohman)
Dorinda Deelen (rechts) en Cécile van Triest runnen samen Studio Danskunst aan de Sliet 2 in Hardinxveld-Giessendam. (Foto: Eline Lohman) (Foto: )

'Dansen doet echt wat met je'

Dorinda Deelen en Cécile van Triest runnen samen Studio Danskunst aan de Sliet 2 in Hardinxveld-Giessendam. De dames hebben een grote passie voor dansen en zijn dan ook blij dat het zo goed gaat met hun dansschool. Die bestaat bijna vijf jaar: in januari 2020 viert Studio Danskunst haar eerste lustrum. Van een handvol leerlingen gingen ze naar vijftig leerlingen. Op het rooster staan vier dansdisciplines voor diverse leeftijden: peuterdans, klassiek ballet, streetjazzdance en modern/jazz – jong en oud kan op diverse momenten in de week terecht bij Studio Danskunst.

Door Eline Lohman

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Trots laten Dorinda en Cécile de dansstudio zien. Die is voorzien van een grote spiegel. De vrouwen kennen elkaar uit de danswereld; zij hebben met elkaar gedanst. Zij dachten er vijf jaar geleden over om een dansschool te beginnen en toen dat idee eenmaal wat meer vorm kreeg, begon de zoektocht naar een locatie. Dat beek nog best lastig te zijn, doordat er in Hardinxveld-Giessendam volgens de dames niet veel aanbod is aan ruimtes. Toen zij een gesprek hadden bij de Scouting A15, waren zij gelijk enthousiast. "Wij wilden graag een spiegel en daar was hier de mogelijkheid voor, dus mede daardoor besloten we ervoor te gaan. We zijn met twee lessen gestart, een middag- en een avondles, met drie leerlingen per les. Inmiddels zitten we aan vijftig leerlingen, wij zijn heel blij met en trots op al onze dansers!"

Op dinsdagochtend is er peuterdans, voor kinderen van 3 tot 4 jaar (gaat weer van start bij voldoende aanmeldingen). In de avond is er modern/jazz, vanaf 16 jaar. Op woensdagmiddag zijn er drie lessen: klassiek ballet voor 6 tot en met 8 jaar, streetjazzdance voor 6 tot en met 9 jaar en klassiek ballet voor 9 tot en met 12 jaar. In de avond is er streetjazzdance voor 9 tot en met 12 jaar, streetjazzdance vanaf 12 jaar en modern/jazz choreo vanaf 12 jaar (deze laatste les in de avond nieuwe les per 30 okt.).

De dames hebben altijd al gedanst, vertelt Cécile. "Allebei dansen we al van jongs af aan. Dit later ook via lesgeven te kunnen delen, was en is voor ons allebei een droom. Het leuke van dansen is dat je er heel blij van wordt en dat je je emoties erin kwijt kunt. Je kunt je er goed mee uiten. Dansen doet echt wat met je. Het is heel mooi en bijzonder om dit naar onze leerlingen over te mogen/kunnen brengen en ze zo enthousiast bezig te zien zijn met dans. Dat is echt een feestje!"

De leerlingen komen uit Hardinxveld-Giessendam, maar ook uit de omgeving. Dorinda: "Plezier staat bij ons voorop. Het groepsgevoel is heel belangrijk en daardoor is de saamhorigheid ook groot. Bezig zijn met je lichaam is heel fijn en het is mooi om te zien dat leerlingen onderling vriendschappen sluiten. Mensen zeggen vaak dat er bij onze dansschool een gezellige sfeer hangt."

Minstens twee keer per jaar houdt Studio Danskunst een optreden. Sowieso elk jaar tijdens de jaarlijkse braderie en de SOLDscOUT in Hardinxveld-Giessendam. "We hopen nog meer te kunnen groeien," vertellen ze allebei. "Het is onze wens om eens een theater af te huren om daarin een voorstelling te kunnen houden met onze leerlingen. Volgend jaar bestaan we vijf jaar. We weten nog niet hoe we het willen vieren, maar we willen er zeker wel bij stilstaan."

Dorinda en Cécile zouden ook breakdancelessen willen aanbieden, maar omdat zij hier zelf geen ervaring in hebben, zouden ze daarvoor een externe dansdocent(e) willen aantrekken. "Iedereen is van harte welkom voor een gratis proefles. Naast onze reguliere lessen verzorgen wij ook dansworkshops en dansfeestjes." Zie www.studiodanskunst.nl.
 

Meer berichten