De beurs vindt begin november plaats. (Foto: Privé)
De beurs vindt begin november plaats. (Foto: Privé) (Foto: )

Playmobil-beurs in De Lockhorst

In partycentrum De Lockhorst aan de Sportlaan 1 vindt zaterdag 2 november voor de derde keer een Playmobil-beurs plaats. Edwin Appeldoorn en Saskia Hagenaar van de website Playmowinkel.nl uit Hardinxveld-Giessendam organiseren dit evenement. Er is een uitgebreid assortiment te vinden.

SLIEDRECHT - Verkopers staan tussen 10.00 – 17.00 uur op de beurs met collectors items, duizenden losse onderdelen en de nieuwste Playmobil. Die dag zijn er ook kleine diorama's (Playmobil voorstellingen) te bewonderen.

"Onze beurs is kleinschalig en laagdrempelig," vertellen Edwin en Saskia. "Geen grote hal met mega diorama's en elke editie zeker twee nieuwe verkopers. Wij geven graag wat ruimte voor verkopers die op grote beurzen er niet aan te pas komen. Hiermee hebben we naast de standaard verkopers elk jaar nieuwe handel op de beurs. Daarnaast proberen wij ook zowel jong als oud te vermaken met spelletjes en kleine gedetailleerde diorama's." Hoe zit het met de animo voor het Playmobil evenement? "Wij hopen elk jaar bekender te worden en meer bezoekers te trekken. Wij hebben goed nagedacht over de locatie en de tijd van het jaar, dit is voor ons een ideale combinatie. We verwachten geen wachtrijen aan de deur maar meer bezoekers zijn uiteraard altijd welkom." Playmobil is vandaag de dag heel populair, merken Edwin en Saskia. Dat zien zij alleen al bij hun eigen webshop.

"Onze webshop draait goed en we hebben eigenlijk elke maand wel een beurs ergens in Europa waar we te vinden zijn. Zowel het eerste Playmobil van opa en oma als de nieuwste thema's zijn nog steeds te vinden." Bij Edwin zat de passie voor het speelgoed er al op jonge leeftijd in, zo vertelt hij. "Ik kreeg mijn oude Playmobil mee toen ik op mezelf ging wonen. Omdat ik alles compleet wilde hebben en door verhuizingen onderdeeltjes kwijt ben geraakt, ben ik gaan zoeken op Marktplaats en rommelmarkten en zo in aanraking gekomen met handelen en verzamelaars. Inmiddels is het een aardig uit de hand gelopen hobby."

Entreeprijs is € 2; kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen bij de Playmobil-beurs in Sliedrecht op 2 november. Verkopers staan tussen 10.00 – 17.00 uur op de beurs. Voor de kinderen zijn er ook Playmobilspelletjes te doen. Wie meer wil weten over de webwinkel van Edwin en Saskia en over het evenement in november, kan een kijkje nemen op de website van de twee Hardinxvelders, www.playmowinkel.nl.

Meer berichten