Bijlage: Een grote Amerikaanse Chevrolet Impala vastgelopen in de sneeuw. (Foto: Museum Het Reghthuys)
Bijlage: Een grote Amerikaanse Chevrolet Impala vastgelopen in de sneeuw. (Foto: Museum Het Reghthuys) (Foto: Museum Het Reghthuys)

Expositie 'De barre winter van '63'

GIESSENBURG - Wie herinnert zich niet de barre winter van 1963. Vanaf november tot en maart had Koning Winter ons land in zijn greep.  

Maandenlang waren de ijsclubs heel actief en organiseerden overal schaatswedstrijden. In Friesland werd op 18 januari 1963 een Elfstedentocht gereden. Onder barre omstandigheden probeerden duizenden schaatsers deze bizarre tocht te volbrengen. Slecht weinigen lukten het om op tijd de finish te bereiken. Winnaar werd de inmiddels legendarische Reinier Paping. 

Ook in de Alblasserwaard werd volop geschaatst. Er werden diverse tochten georganiseerd, niet alleen voor schaatsers, maar ook voor auto's. Honderden auto's reden in file op de Giessen, op de Alblas, op de Graafstroom en op de boezems en vlieten. In museum Het Reghthuys in Giessenburg is deze winterse wereld van 1963 weer te beleven. Heel veel foto's, maar ook schaatsen en andere attributen voor ijs- of sneeuwpret zijn te bewonderen. De expositie is te zien vanaf zaterdag 26 oktober tot en met 29 februari 2020. Het museum is elke zaterdag- en woensdagmiddag geopend van 13.30 uur tot 17.00 uur. 
Zie voor verdere info: www.museumhetreghthuys.nl.

Meer berichten