Taalcafé in de bibliotheek

Hardinxveld-Giessendam - Wie graag Nederlands wil spreken, met taal oefenen of ervaringen uitwisselen, is welkom in het Taalcafé in Bibliotheek Hardinxveld en Boven-Hardinxveld. 
Het Taalcafé is een gezellige bijeenkomst waarin bezoekers met elkaar ontspannen bezig zijn met de Nederlandse taal. 

Elke maandag van 19.30 tot 20.30 uur en elke woensdag van 10.30 tot 12.00 uur kunnen taalleerders in Bibliotheek Hardinxveld-Giessendam op een prettige en gezellige manier samen met de Nederlandse taal oefenen. Elke woensdag van 10.00 tot 11.00 uur kan dit in Bibliotheek Boven-Hardinxveld. "Dit is een goede aanvulling op de lessen Nederlands die mensen al volgen. Bij het Taalcafé brengen we het geleerde ook echt in de praktijk. En hoe meer oefening hoe beter natuurlijk, om de taal echt onder de knie te krijgen", aldus Remko Jas van de Bibliotheek AanZet. 

Bij het Taalcafé verbeteren bezoekers samen met vrijwilligers de Nederlandse taal. Daarnaast is het een leuke plek om nieuwe mensen te ontmoeten. Door veel samen te praten en samen te lezen, worden ze vanzelf beter in de Nederlandse taal. De gesprekken gaan over onderwerpen uit de krant of het dagelijkse leven. Maar natuurlijk kan iedereen ook zelf een onderwerp kiezen. Verder worden er leuke taalspelletjes gedaan, Nederlandstalige liedjes gezongen en staat toneelstukken lezen op het programma. Iedereen is van harte welkom. Voor het Taalcafé is er een vrije inloop, vooraf aanmelden is niet nodig.

Bij het Taalcafé zijn getrainde vrijwilligers aanwezig die de gesprekken in gang zetten, en samen met de deelnemers bepaalde onderwerpen behandelen en taalspelletjes spelen. Het Taalcafé is geen school, dus er zijn geen lessen of toetsen. Wat het wel is: een leuke bijeenkomst die in het teken staat van samen Nederlands praten, oefenen en lezen.

Meer berichten