Week van de Mantelzorg Molenlanden

Molenlanden - Om haar waardering te laten blijken, zet de gemeente Molenlanden de mantelzorgers graag in het zonnetje. Samen met verschillende (zorg)organisaties organiseren ze daarom van 9 tot en met 15 november de Week van de mantelzorg. Het is de eerste keer dat Molenlanden een week lang verschillende activiteiten aanbieden, op verschillende tijdstippen en locaties. De gemeente hoopt hiermee de mantelzorgers een ruime keus te kunnen bieden, voor ieder wat wils en op een tijdstip en locatie die het best bij hen past. Mantelzorgers, jong en oud, kunnen hier gratis aan deelnemen. De week start met een lunch in De Spil in Bleskengraaf. Hierbij is wethouder Lizanne Lanser aanwezig.

Zij zegt: "Mantelzorgen doe je vaak zonder dat je er over nadenkt. Het komt op je pad en je doet het uit betrokkenheid. Maar dat het zo'n wissel trekt op je leven, dat besef je pas later. En daar staat de omgeving vaak ook niet bij stil. Daarom deze week voor deze mensen!"

Inschrijvingen

Alle in Molenlanden geregistreerde mantelzorgers (530 personen) hebben de flyer thuis ontvangen. De Week van de Mantelzorg is ook via andere media onder de aandacht gebracht. We hebben 135 aanmeldingen ontvangen. Vooral de lunch in De Spil, de creatieve workshops (bloemschikken en hout brandmerken), maar ook Achter de schermen bij de McDonalds Meerkerk/Hardinxveld-Giessendam en het boksen in Arkel zijn als activiteit in trek.

Vier activiteiten (beweegbingo, Mc Donalds Alblasserdam, lezing Molenaar, workshop Positieve gezondheid) gaan helaas niet door vanwege te weinig aanmeldingen. De mensen die zich hiervoor hebben ingeschreven, is er een alternatief.

Meer berichten