Fotopersburo Busink ©

Hardinxvelder vindt 'handgranaat'

Hardinxveld-Giessendam - Een bewoner van de Nieuweweg in Hardinxveld-Giessendam was gisteren, dinsdag 5 november, fanatiek in zijn achtertuin bezig met het graven van een gat voor een trampoline voor zijn kinderen. Tijdens de graafwerkzaamheden stuitte hij met zijn schep op iets hards, en toen hij goed keek leek het wel de vorm van een handgranaat te hebben.

Omdat hij het niet vertrouwde en op Google had gekeken voor informatie over het metalen voorwerp, besloot hij toch de politie te informeren.

De politie kwam ter plaatse en vond ook dat het voorwerp wel heel goed een handgranaat uit de oorlog zou kunnen zijn. Er werd besloten om er een expert van de EOD (Explosieven Opruimingsdienst Defensie) naar het voorwerp te laten kijken. De expert onderzocht het voorwerp heel voorzichtig en zag dat er aan de onderkant een gat zat, waardoor het ongevaarlijk bleek te zijn.

Nadat het voorwerp was schoongemaakt, was het niet echt duidelijk wat het voorwerp was of voor moest stellen.

De bewoner was blij dat het voorwerp ongevaarlijk was en had weer een verhaal voor aan de keukentafel. (Foto: Jeroen Verbueken)

Meer berichten