Locoburgemeester Vat overhandigde de cheque aan leerlingen van de Bleyburgh. (Foto: Jeroen Verbueken)
Locoburgemeester Vat overhandigde de cheque aan leerlingen van de Bleyburgh. (Foto: Jeroen Verbueken) (Fotopersburo Busink ©)

Ontbijten in het Raadhuis

Sliedrecht - Dertig leerlingen van SO-school Bleyburgh werden vrijdag 8 november welkom geheten in het Raadhuis van Sliedrecht voor het Nationaal Schoolontbijt. Zij gingen aan tafel met locoburgemeester Piet Vat en met de wethouders Hanny Visser en Ben van der Plas schuiven aan.

Het Nationaal Schoolontbijt vindt dit jaar voor de 17e keer plaats. Meer dan 2.750 scholen, ruim een half miljoen kinderen en zo'n 250 gemeenten doen mee. Doel is aandacht vragen voor het belang van een goed en gezond ontbijt. Het thema dit jaar is 'Neem de tijd voor je ontbijt'.

Cheque voor het goede doel

In Sliedrecht stond voor de kinderen een uitgebreid gezond ontbijtpakket klaar, samengesteld volgens de Schijf van Vijf. Kinderen kunnen kiezen uit onder andere volkorenbrood, krentenbollen, 30+ kaas, appelstroop, melk en fruit. Naast ontbijten met elkaar is er natuurlijk volop gelegenheid om samen te kletsen en vragen te stellen.

Het Nationaal Schoolontbijt geeft het ontbijt cadeau, maar de gemeente betaalt het symbolisch met een cheque voor Het Vergeten Kind – een stichting die zich inzet voor kwetsbare kinderen in Nederland die opgroeien in een instabiele thuissituatie of een opvanglocatie.

Locoburgemeester Vat overhandigde de cheque aan leerlingen van de Bleyburgh.
Meer informatie over het Nationaal Schoolontbijt: www.schoolontbijt.nl.

Meer berichten