De Merwestreek wordt vanaf 1 januari geïntegreerd in Het Kompas Sliedrecht en Het Kompas Hardinxveld-Giessendam.
De Merwestreek wordt vanaf 1 januari geïntegreerd in Het Kompas Sliedrecht en Het Kompas Hardinxveld-Giessendam. (Foto: Privé)

De Merwestreek wordt verkocht aan BDUmedia

DPG Media verkoopt per 1 januari aanstaande de huis-aan-huiskrant De Merwestreek aan BDUmedia. De nieuwe uitgever zal de krant integreren in Het Kompas Hardinxveld en Het Kompas Sliedrecht. Voor de trouwe lezer blijft het lokale nieuws via deze kranten dus gewoon beschikbaar. DPG Media en BDUmedia gaan een nauw samenwerkingsverband aan. Aangevraagde advertenties bij DPG Media worden voortaan door BDUmedia geplaatst in Het Kompas Hardinxveld en Het Kompas Sliedrecht.

Jan van Dun, algemeen directeur local media van DPG Media: "De markt ontwikkelt zich zodanig en zo snel dat in veel steden en gemeenten nog slechts plaats is voor één huis-aan-huiskrant. Terwijl er soms wel drie zijn met allemaal dezelfde problemen. Dit leidt tot allerlei bewegingen in de sector. Sommige titels worden verkocht, andere titels worden aangekocht. Wij passen ons bestaande portfolio aan en zetten verder in op het ontwikkelen van digitale mogelijkheden. Zo kunnen lezers ons nieuws ook vinden op digitale nieuwsmedia, zoals AD.nl of indebuurt.nl."

Heiko Imelman, Directeur van BDUmedia: "Om kwalitatief lokaal nieuws te kunnen blijven publiceren in een dalende advertentiemarkt is er te weinig ruimte voor meerdere spelers in een gebied.
Daarom verkoopt BDUmedia in een aantal gevallen titels om andere titels aan te kopen en haar bereik in het betreffende gebied te versterken om zo de adverteerder beter te kunnen bedienen met een groter bereik.
Daarnaast zien we dat er vanuit de lezer steeds meer behoefte is aan actueel lokaal nieuws. BDUmedia wil graag inspelen op deze behoefte en zal naast de bestaande weekuitgaven in print nog meer gaan inzetten op actueel lokaal nieuws via de digitale uitgaven van haar nieuwsmerken".

BDUmedia en DPG Media zijn overtuigd van het belang en de kracht van de samenwerking voor het behoud van lokaal nieuws in de regio.

Meer berichten