Foto: Hans van Wijngaarden

Sliedrecht Sport Dames 1 op herhaling

Sliedrecht - Zaterdag staat de zevende speelronde op het programma in de Eredivisie. Dat betekent dat er een tussenbalans kan worden opgemaakt en al wat voorzichtige conclusies kunnen worden getrokken over de kansen van de verschillende teams. In de nog resterende drie wedstrijden in de eerste helft van de competitie komen onze dames nog uit tegen de nummers 3 tot en met 5 van de huidige ranglijst, dus ook dat zijn aardige graadmeters.

Door: Carel van Rijsbergen

Zaterdag gaan de dames op herhaling tegen het Bornse Apollo 8. In oktober werd er al tegen deze ploeg gestreden om de Supercup in De Basis en eindigde het in een 3-0 zege. Apollo leverde de nodige strijd en maakte het de blauw-witten bij vlagen zeker niet gemakkelijk. Dat zal voor hen zaterdag ook zeker weer het strijdplan zijn en uiteraard wordt gehoopt op meer.

Opsteker

Vorige week viel er niet alleen een duidelijke winstpartij in Apeldoorn te noteren, maar ook de terugkeer van Brechtje Kraaijvanger in het veld. Een mooie opsteker voor het team, maar vooral ook voor haarzelf. Na maanden werken aan herstel komt dan eindelijk het moment dat je weer iets kunt betekenen voor het team. Het is nu zaak om dat verder op te bouwen om binnenkort nog meer binnen de lijnen te verschijnen. Voor Denise de Kant geldt dat ze komende week zal worden geopereerd en dat zij daarna haar revalidatie gaat oppakken. Zij zal dit seizoen helaas niet meer in actie kunnen komen, maar gaat zich met volle energie op haar herstel en comeback richten.

Europees

En er is nog meer om naar uit te kijken. Op woensdag 4 december spelen onze dames hun Europese wedstrijd, in De Basis, tegen de Duitse topploeg SSC Palmberg Schwerin met daarin onder andere de Nederlandse Britt Bongaerts en Nicole Oude Luttikhuis. Een wedstrijd om mee te maken! Wil je daar zeker van zijn? Ga dan naar volleybal.nl/tickets en bestel je kaarten voor deze kraker.

Vorm

In aanloop naar deze topwedstrijd is het voor zaterdag zaak om als team te laten zien dat de vorm aan het toenemen is en men klaar is voor deze confrontatie. De tegenstander is daar een uitstekende graadmeter voor, dus op naar een mooie pot. De wedstrijd begint om 19.30 uur; de entree is gratis.

Meer berichten