(Foto: gemeente Sliedrecht)

Nieuwe kinderraad Sliedrecht geïnstalleerd

Sliedrecht - Burgemeester Bram van Hemmen heeft woensdagmiddag de nieuwe kinderraad van Sliedrecht geïnstalleerd. Dat gebeurde in het raadhuis. Dit jaar hebben zich 17 kinderen uit groep 7 en 8 van acht basisscholen in Sliedrecht aangemeld.

De kinderen krijgen de komende periode begeleiding van zes buddy's. Dat zijn dit jaar de raadsleden Hetty Advokaat (PRO Sliedrecht), Gerrit Venis (PRO Sliedrecht), Mark Verheul (PRO Sliedrecht), Johan Oostrom (SGP-ChristenUnie), Frank Dunsbergen (CDA) en René de Munck (D66). De begeleiders Michael Groen en Jordi Melkert van de Stichting Open Jeugdwerk Sliedrecht (SOJS) zijn ook nauw betrokken
bij de kinderraad.

De kinderraad vergadert op dezelfde manier als de echte gemeenteraad. Burgemeester Bram van Hemmen is voorzitter. De kinderraad komt na de installatie nog een keer in 2019 en zes keer in 2020 bij elkaar. De kinderraadsleden krijgen de opdracht om mee te denken over een mooi project in Sliedrecht.

Verfrissende blik

Kinderen en jongeren hebben een eigen verfrissende blik op zaken. Het is belangrijk om met kinderen te praten over onderwerpen die voor hen belangrijk zijn. Via de kinderraad kunnen leerlingen van de groepen 7 en 8 van de basisschool kennismaken met politiek. De kinderraad leert kinderen hoe een democratie werkt, hoe de gemeenteraad functioneert en hoe zij als (jonge) inwoners invloed kunnen uitoefenen op het gemeentebestuur. De gemeente Sliedrecht heeft daarom sinds december 2016 een kinderraad. 

Meer berichten