Shepherd's Pie. (Foto: Privé)
Shepherd's Pie. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Shepherd's Pie: Ierse avond met Ierse folk en kerstmuziek

De folkgroep Shepherd's Pie uit Hardinxveld-Giessendam houdt op vrijdagavond 13 december een muzikale Ierse avond, die in het teken zal staan van het naderende kerstfeest.

Door Eline Lohman

HARDINXVELD-GIESSENDAM - Op deze avond zal de groep naast een aantal Ierse kerstsongs vooral ook heel veel Ierse luisterliedjes ten gehore brengen, vertelt Arie de Leeuwerk van Shepherd's Pie over het optreden in kerstthema. "Onze band is op dit idee gekomen omdat wij een jaar geleden werden uitgenodigd voor een kerstoptreden op zondag 15 december in Landvast in Alblasserdam. Omdat het bijna twee jaar geleden is dat wij een optreden hebben verzorgd in Hardinxveld-Giessendam, vonden wij dat het wel weer tijd werd voor een optreden in eigen dorp." Het wordt wel een ander soort optreden dan gebruikelijk, want bij kerstmuziek hoort alleen maar luistermuziek, vindt de band. Inmiddels bestaat de groep alweer 8 jaar en in de huidige samenstelling bijna 6 jaar en treden zij ongeveer 20 keer per jaar op, zowel in Nederland als ook in buitenland. Zo stond de band in augustus voor de derde keer op een groot internationaal festival in Bremen en had men onlangs nog een optreden in België.

De band bestond in eerste instantie uit 8 zangers en 2 gitaristen. Momenteel bestaat Shepherd's Pie uit 7 personen, waarvan 2 mensen alleen zingen, en de anderen daarnaast een instrument bespelen. Shepherd's Pie speelt Ierse traditionele nummers. Er worden instrumenten gebruikt zoals gitaar, mandoline, viool, mondharmonica en accordeon. De gekozen naam van de band, Shepherd's Pie, is een Iers gerecht, dat bestaat uit aardappelen, diverse groenten en vlees. Arie vertelt: "In het kort gezegd is het een soort mengelmoes, die de band als zanggroep immers ook is: de bandleden komen uit diverse plaatsen en hebben verschillende karakters."

Het optreden op 13 december vindt plaats in partycentrum Het Hart in Boven-Hardinxveld, Nassaustraat 6. De aanvang is 20.00 uur en de zaal is open om 19.30 uur. Kaarten á 7.50 euro zijn verkrijgbaar aan de zaal of telefonisch te reserveren bij Arie de Leeuwerk via 0623177111 en bij Ad Krijgsman via 0184651805 en via de website www.shepherds-pie.nl.

Meer berichten