Thijs Veerman, opzichter afvalinzameling en beleidsadviseur op afvalgebied van de gemeente Sliedrecht op de Sliedrechtse Milieustraat (foto: Nanda van Heteren)
Thijs Veerman, opzichter afvalinzameling en beleidsadviseur op afvalgebied van de gemeente Sliedrecht op de Sliedrechtse Milieustraat (foto: Nanda van Heteren) (Foto: Nanda van Heteren)

Wat gebeurt er in de Milieustraat?

Door: Nanda van Heteren

'Hier is een piek in afval bezorgen'

De gemeente Sliedrecht heeft aan de Lelystraat 5 de Milieustraat. Bewoners kunnen restafval wat niet in de ondergrondse container bij hun in de buurt kan, weggooien op de milieustraat. Daar wordt het grove afval verzameld. Thijs Veerman, opzichter afvalinzameling en beleidsadviseur op afvalgebied van de gemeente Sliedrecht, legt uit.

SLIEDRECHT – ,,Mensen kunnen zes dagen per week hun grof afval naar de Milieustraat brengen. Wij scheiden de materialen hier zo goed mogelijk. Dat is voor ons erg belangrijk, want zo krijg je waardevolle afvalstromen. Daar kunnen we mee recyclen. Dat is materiaalhergebruik, bijvoorbeeld bij papier. Het papier van De Merwestreek wordt nog een keer gebruikt. Ook heb je producthergebruik, dan gebruik je letterlijk het product nog een keer in diezelfde vorm. Op de Milieustraat hebben we meer afvalstromen dan bijvoorbeeld bij de mini containers of de ondergrondse containers. Elke afvalstroom gaat naar een specifieke verwerkingen, daar zijn nog meer afvalstromen. Neem hout als voorbeeld. Hout waar een kledingkast of een bedbodem van is gemaakt, is ander hout dan wanneer dit een schutting is geweest. Dat scheiden we dus, maar hier scheiden we nog meer zoals matrassen, wasmachines en metalen. We zien hier ook pieken in wanneer mensen afval bezorgen. Onder meer met Pinksteren of één of twee weken nadat het vakantie in mei binnen is. In januari zien we juist een dip, december is voor iedereen een dure maand geweest."

Meer berichten