CDA betreurt het verdwijnen van de Waterbus voor Sliedrecht

Sliedrecht - Tijdens de behandeling van het definitieve Programma van Eisen voor de nieuwe concessie voor Personenvervoer over Water heeft het CDA in de Provinciale Staten zijn ongenoegen geuit over het verdwijnen van de verplichte eis voor vervoerders om Sliedrecht te bedienen met de waterbus.

Het Programma van Eisen werd kort voor behandeling aangeboden aan de Provinciale Staten en het CDA was nogal verrast dat Sliedrecht als halte is komen te vervallen. "Wij hadden vooraf geen signalen met betrekking tot deze beslissing gekregen en ik begrijp de beslissing ook niet", aldus CDA-Statenlid Michel Rogier. "Er wordt gemeten met een gemiddeld reizigersaantal. Dat zegt niets over de bezettingsgraad tijdens de piekuren in de spits. Met maatwerk zou Sliedrecht op afroep en tijdens piekuren bediend moeten kunnen worden, zodat de waterbus voor forensen met de fiets een aantrekkelijk alternatief blijft voor de auto", aldus Rogier.

Eerder had ook Reizigersoverleg Drechtsteden/Alblasserwaard/Gorinchem zijn bezorgdheid uitgesproken en er op gewezen dat de alternatieve Merwede-Lingelijn tussen Sliedrecht en Dordrecht nu al overvol zit.

Het pleidooi van Rogier om Sliedrecht als verplichte halte op te nemen in het Programma van Eisen voor de nieuwe vervoerder werd door gedeputeerde Baljeu niet overgenomen.

Meer berichten