Logo demerwestreek.nl


Arjan Mallander (links) draagt de aanvoerdersband van het G-Team van v.v. Sliedrecht over aan Jeffrey van Dorst. (Foto: Jelle den Toom)
Arjan Mallander (links) draagt de aanvoerdersband van het G-Team van v.v. Sliedrecht over aan Jeffrey van Dorst. (Foto: Jelle den Toom)

G-Team v.v. Sliedrecht klaar voor seizoen

  Sport

Sliedrecht - Arjan Mallander (38) en Jeffrey van Dorst (28) bekleden dit seizoen een andere rol binnen het G-Team van voetbalvereniging Sliedrecht. Arjan draagt zijn aanvoerdersband over aan Jeffrey en wordt teamleider. Beiden gaan in het seizoen 2017-2018 in hun nieuwe rol voor het kampioenschap.

Het was een moeilijke keuze, maar na een gesprek met trainer Theo Leeuwestein hakte Arjan de knoop door. Hij stopt met voetballen wegens zijn hamstringblessure. "Ik heb het drie jaar leuk gehad met de jongens. Maar het afgelopen seizoen ben ik veel geblesseerd geweest. Ik stop dus met wedstrijden spelen, maar blijf nog wel trainen", vertelt de voormalig captain en laatste man van het G-Team.

Beperking

Arjan omschrijft zichzelf als een aanvoerder die veel praatte in het veld. "Maar dat is ook nodig om de jongens goed neer te zetten", legt hij uit. In het G-Team spelen jongens met een fysieke of geestelijke beperking, waardoor ze niet in een regulier team kunnen uitkomen. Arjan speelde in het G-Team omdat zijn ene been langer is dan zijn andere. Jeffrey speelt er omdat hij een leerachterstand heeft en een korte hamstring in zijn linkerbeen.

"Ik mag de shirtjes ophangen in de kleedkamer, de muziek in de kleedkamer regelen en helpen met het maken van de opstelling", legt Arjan uit over zijn rol als teamleider. "Dat ik niet meer in het veld sta, wordt wel even wennen. Maar ik heb heel veel zin in het nieuwe seizoen."

Zijn aanvoerdersband draagt Arjan over aan Jeffrey van Dorst, die al zeven jaar lang de tweede aanvoerder van het G-Team was. Na afloop van de traditionele seizoensafsluiting (een wedstrijd tussen Sliedrecht 1 en het G-Team) kreeg Jeffrey het nieuws te horen. "Ik was toen erg blij", zegt hij.

Trots

Jeffrey is trots dat hij 'de band' na zeven jaar wachten mag dragen. "Hij verdient het om de eerste aanvoerder te worden", zegt Arjan.

De voorbereiding van het G-Team is in volle gang. Komende zaterdag speelt het team van Theo Leeuwestein de eerste bekerwedstrijd van het seizoen. Om 11.30 uur wordt op sportpark De Lockhorst in Sliedrecht afgetrapt tegen JEKA G1 uit Breda.

"Vorig seizoen haalden we de halve finale. Toen werden we met 15-1 afgedroogd. Maar dit seizoen hopen we de beker te winnen", zegt de kersverse aanvoerder.

Een week na de bekerwedstrijd begint de competitie. Het G-Team komt uit in de eerste klasse en begint daarin met een thuiswedstrijd (12.30 uur) tegen Unitas G1 uit Gorinchem. "We gaan voor het kampioenschap", besluiten de heren.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox