Logo demerwestreek.nl


De heren en één dame tijdens de kick-off vergadering, die de spelers op scherp zet voor de komende wedstrijden. (Foto: Siemen Cleton; tekst: Nanda van Heteren)
De heren en één dame tijdens de kick-off vergadering, die de spelers op scherp zet voor de komende wedstrijden. (Foto: Siemen Cleton; tekst: Nanda van Heteren)

Kick-off zet waterpoloteam op scherp

  Sport

Sliedrecht - De Sliedrechtse zwem- en waterpolovereniging Door Water Fit (DWF) trapte het wedstrijdseizoen afgelopen maandag af. Traditioneel werd in de kantine Baan 7 de jaarlijkse kick-offvergadering gehouden. Tijdens de avond werden algemene regels, de gang van zaken rondom trainingen en wedstrijden en de taakverdeling besproken.

De afgelopen jaren is de waterpolotak van DWF flink gegroeid in leden, er zijn nu twee herenteams die in de competitie uitkomen onder de zwart-geel-witte vlag van de vereniging. Zaken als het bad op- en afbouwen, de jury helpen tijdens de wedstrijd en het wedstrijdverslag maken, worden daarom in de vergadering netjes verdeeld zodat iedereen aan de beurt komt.

Aanvoerder van het team Heren 1 Chris den Breejen (26): "Voor het eerst sinds tijden hebben we weer twee waterpoloteams die strijden om de overwinning. Ik zie het seizoen best wel positief in. De grote hoeveelheid atleten zorgt ervoor dat wij op elkaar kunnen terugvallen wanneer dat nodig is. Ook spelen we in het nieuwe seizoen met veel dezelfde jongens. We kunnen leunen op de ervaringen en het fundament van het verleden en bouwen dat uit."

Niet alleen de mannelijke bevolking is vertegenwoordigd in het water, DWF heeft ook een vrouw in training. De enige dame op dit moment is de 20-jarige Judith van der Wolf. Ze straalt helemaal wanneer ze over haar passie praat: "Ik train hier met veel plezier tussen de mannen. Mijn vriend is hier waterpoloër en samen werken we de schema's van Heren 2 af. Ondanks dat ik hier alleen maar kan trainen, bevalt het mij erg goed bij de club."

Tijdens de vergadering zit de sfeer er goed in. Er wordt gelachen, maar ook duidelijke afspraken omtrent de gang van zaken het aankomende seizoen. Zo worden alle praktische zaken rondom de trainingen en wedstrijden geregeld en de taakverdeling komt ter tafel. Ook worden alle sporters individueel op de foto gezet en is er een persmoment ingelast. De waterpoloërs nemen hun sport heel serieus en focussen zich vooral op de aankomende wedstrijden. "Ik ben erg blij dat er twee enthousiaste teams zijn dit seizoen die voor onze vereniging uitkomen in de competitie. Als ik zo om mij heen kijk, dan zie ik dat ze klaar zijn om te knallen. Dat maakt mij als voorzitter natuurlijk erg tevreden," aldus de 23-jarige John van Heteren.

De waterpoloteams betreden op zaterdag 23 september bronbad De Lockhorst voor hun eerste wedstrijd van het seizoen. Meer informatie over DWF is te vinden op doorwaterfit.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox