De wedstrijd wordt op 6 januari vanaf 19.00 uur gespeeld in sporthal De Basis en de entree is gratis. (Foto: Peter Verheijen)
De wedstrijd wordt op 6 januari vanaf 19.00 uur gespeeld in sporthal De Basis en de entree is gratis. (Foto: Peter Verheijen) (Foto: Peter Verheijen)

Heren 1 Sliedrecht Sport begint nieuwe jaar waar het wil eindigen

  Sport

SLIEDRECHT - Heren 1 van Sliedrecht Sport begint het nieuwe jaar met een oefenwedstrijd tegen Eredivisionist SSS uit Barneveld. De wedstrijd wordt op 6 januari vanaf 19.00 uur gespeeld in sporthal De Basis en de entree is gratis.

Daarmee begint het hoogste blauw-witte mannenteam op het niveau, waar het ook vanaf volgend seizoen wil spelen: de Eredivisie. Geheel denkbeeldig is dat niet. Sliedrecht voert de ranglijst in de Topdivisie aan met een voorsprong van acht punten op de nummer 2, VoCASA. Nummer 4, DIO/Bedum heeft nog twee inhaalwedstrijden tegoed, maar ook als zij die winnen, staan ze nog vijf punten achter Sliedrecht Sport.

De mannen van trainer-coach Paul van der Ven gaan er in 2018 dus alles opzetten om voor het eerst in het bestaan van de vereniging promotie naar het allerhoogste niveau af te dwingen. Op 13 januari staat de eerste competitiewedstrijd na de winterstop op het programma, uitgerekend tegen de nummer 2, VoCASA. Op 27 januari en 3 februari staan dan de wedstrijden tegen de nummer 4 (Reflex) en 5 (Donki Sjot) op het programma. Worden die goed doorstaan, dan gloort de titel.

Omstreeks die tijd speelt Heren 1 overigens ook de halve finale, over twee wedstrijden, tegen Eredivisionist Taurus. Kortom, tot en met begin februari staat er een pittige uitdaging op het programma. De oefenwedstrijd tegen SSS is daarvoor een mooie testcase.

Meer berichten

Nieuwsoverzicht

Meer berichten
 

Meeste reacties