Logo demerwestreek.nl


De gloednieuwe ruimte van Full-Fit. (Foto: Yvonne Vogel)
De gloednieuwe ruimte van Full-Fit. (Foto: Yvonne Vogel) (Foto: Yvonne Vogel)

Doelen realiseren met Paco Struijks Full-Fit

  Sport

Sliedrecht - Van kroegeigenaar naar personal trainer: het klinkt rigoureuzer dan het is. Paco Struijk vond het gewoon tijd voor iets anders. Hij stond 9 jaar aan het roer van Havana, maar verkocht de horecaonderneming een jaar geleden aan Michel Kwist. Hij was al bokscoach en besloot door te gaan op het sportieve pad. Daarom begint hij vanaf 12 januari met Full-Fit, een concept gericht op personal training, voedingsadvies en wellness.

Door Yvonne Vogel

Aan de Landgraafstraat 8 in Sliedrecht zette hij een ruimte neer met alles erop en eraan. Een keur aan apparaten, een boksring, massageruimte, infraroodsauna, kleedruimte met douches: het ontbreekt nergens aan. Struijk kan niet wachten om aan de slag te gaan met gemotiveerde mannen en vrouwen. "Natuurlijk is dit heel iets anders dan het runnen van Havana, maar ik ben tot in de puntjes voorbereid. Als café-eigenaar had ik het niet meer zo naar mijn zin. Voorheen ging ik er voor 200 procent voor, maar mijn inzet werd minder. Toen ik dat merkte, wist ik dat het tijd was voor een nieuw avontuur. Ik ben 38 jaar, een mooie leeftijd om het roer om te gooien. Voor ik met Havana startte, werkte ik 10 jaar in de bouw. Na ongeveer een decennium is het voor mij klaarblijkelijk klaar en komt er een zoektocht naar iets anders."

Bij Havana kan hij bogen op een mooie nalatenschap. In de beginperiode werd met name gemikt op bezoekers van tussen de 16 en 25 jaar. "De gemiddelde leeftijd was denk ik 18 jaar. Ik boekte vaak house-dj's. Ik weet nog dat ik The Partysquad voor een aantrekkelijk tarief kon boeken. Er stond een rij tot aan het reisbureau, dus die investering had ik er zo uit," vertelde hij al eens.

In 2015 onderging Havana een rigoureuze verbouwing om een nieuw concept mogelijk te maken. De nieuwe naam werd Havana Live, met livemuziek als belangrijke pijler. De doelgroep werd daarmee vanzelf ouder. Toch keerde het ultieme plezier niet terug. En half werk, daar houdt Struijk niet van. Havana ging in de verkoop en al snel was er concrete interesse. "Toen de verkoop rond was, plaatse ik een bericht op Facebook om iedereen te bedanken voor de mooie jaren. Daar kwamen enorm veel reacties en bedankjes terug op. Voor de meesten was het een totale verrassing dat ik stopte. Het moment van de sleuteloverdracht voelde voor mij ook wel gek. Zeker omdat ik mijn personeel achterliet. Een pooltafel kan ik emotieloos verkopen, maar als het om mensen gaat komt er gevoel bij kijken. Havana heet nu The Moonshine. Ik drink er geregeld nog een drankje. De eerste keren was dat ook vreemd. Normaal zette ik bij binnenkomst de muziek wat zachter of juist harder en deed ik deuren dicht of open. Nu heb ik daar niets meer mee te maken. Moeilijk? Nee, meer een kwestie van wennen. Zonder eigen visie ben je geen ondernemer, dus ik snap dat iedereen het op zijn manier doet."

De toekomst lag voor Struijk begin 2017 weer helemaal open. "Ergens in loondienst of toch door als zelfstandig ondernemer? Alle opties onderzocht ik. Uiteindelijk besloot ik volledig voor Full-Fit te gaan. Niet direct na de verkoop van Havana overigens, want in die periode werd ontdekt dat mijn vader ziek was. In maart overleed hij. Dat was een heftige periode. Omdat ik net mijn handen helemaal vrij had, kon ik er tijdens de laatste fase van zijn leven gelukkig wel veel zijn voor mijn vader. Ik ben niet gelovig, maar dat zie ik wel als een geschenk uit de hemel. Als drukke ondernemer zou dat toch heel anders zijn geweest."

Na de verwerking van het verlies, keek Struijk langzaam weer vooruit. "Full-Fit kreeg steeds meer vorm. Toen het concept rond was, is er een geweldige accommodatie bij gebouwd. Ik hoop er de komende tijd veel enthousiaste mannen en vrouwen te mogen verwelkomen. Personal training is een investering, maar zo'n traject betaalt zich echt uit. Persoonlijke aandacht, een stok achter de deur, deskundigen die weten waar ze over praten, optimale faciliteiten: Full-Fit is heel wat anders dan ketens als Fit For Free. Aan kleding, de kapper of de schoonheidsspecialist geven mensen vaak ook best wat geld uit. Dus waarom dan niet investeren in een personal trainer bij het behalen van jouw doelen? Na een intake zetten we een gericht traject uit, waarna ik volledige toewijding verwacht van mijn klanten. Ik ben de stok achter de deur en motivator, maar de wil om er iets van te maken moet zeker ook uit iemand zelf komen. Met een concreet doel voor ogen is dat vaak makkelijker te realiseren. De marathon lopen, afvallen, deelnemen aan de Vierdaagse, harder of verder gooien bij een balsport middels krachttraining: alles is mogelijk."

Meer berichten
Shopbox