Logo demerwestreek.nl


Wedstrijden tegen aartsrivaal VC Sneek zijn altijd goed voor hoogspanning en een volle zaal. (Foto: Peter Verheijen)
Wedstrijden tegen aartsrivaal VC Sneek zijn altijd goed voor hoogspanning en een volle zaal. (Foto: Peter Verheijen)

Vlaggenschepen Sliedrecht Sport vol aan de bak

  Sport

Sliedrecht - Voor Dames 1 en Heren 1 van Sliedrecht Sport wacht deze week een vol programma met zowel wedstrijden op woensdag en zaterdag. Beide teams verdedigen hun kopposities in hun competitie.

De dames van landskampioen Sliedrecht Sport, momenteel lijstaanvoerder in de Eredivisie, wacht vanavond (woensdag) de return in de 1/16e finale van de CEV Cup (Europacup II) tegen het Franse Béziers VB. In sporthal De Basis moet een 3-0 nederlaag uit de heenwedstrijd worden goed gemaakt om uiteindelijk in de daaropvolgende Golden Set definitief toe te kunnen slaan. Geen gemakkelijke opgave, omdat Béziers over een topteam beschikt dat momenteel koploper is in de Franse Ligue A. Kaarten voor dit duel zijn nog aan de kassa verkrijgbaar.

Aartsrivaal

Amper bekomen van de inspanningen van dit Europese treffen, staat drie dagen later de topper tegen aartsrivaal VC Sneek op de agenda. Ook de Sneeksen hebben deze week een volle agenda. Vanavond spelen ze in het Italiaanse Cremona hun returnwedstrijd in de CEV Cup tegen het favoriete Pomi Casalmaggiore, dat eerder in Friesland met 0-3 wist te winnen. Komende zaterdagavond is er in sporthal De Basis een nieuw ijkpunt, hoe het met de krachtsverhoudingen tussen beide teams, richting de naderende kampioenspoule, gesteld staat.

Nauwelijks getest

Sliedrecht Sport won afgelopen zondag de inhaalwedstrijd in Gennep bij Flamingo's met 0-3. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de selectie van trainer-coach Matt van Wezel daar nauwelijks écht getest werd. Het team, dat komende zaterdagavond in De Basis (aanvang 19.30 uur; entree gratis) de meeste lef en overtuiging aan de dag legt, mag als favoriet voor de zege worden aangemerkt. Om het plaatje helemaal volledig te maken, staat volgende week woensdag (17 januari), de eerste halve finale wedstrijd in het Nationaal Bekertoernooi, uit bij Alterno in Apeldoorn, op de agenda.

Competitietopper

Ook de mannen van Sliedrecht Sport moeten deze week vol aan de bak. Vanavond (woensdag) gaat de selectie van trainer-coach Paul van der Ven in Houten op bezoek bij Eredivisie-club Taurus. Het hoopt daar een zo goed mogelijke uitgangspositie te bewerkstelligen voor de returnwedstrijd in de halve finale van het Nationaal Bekertoernooi, woensdag 24 januari in De Basis. Komende zaterdagavond spelen de lange mannen de competitietopper in Nijmegen tegen concurrent VoCASA, dat momenteel op de ranglijst tweede staat en acht punten achterstand heeft op lijstaanvoerder Sliedrecht Sport. Winst op het team van trainer Gert Veldhuizen zou een kampioenschap in de Topdivisie weer een stukje dichterbij kunnen brengen.

Meer berichten
Shopbox