Er werden snelle en mooie aanvallen gespeeld en deze werden vaak afgerond met een mooie score. (Foto: Privé)
Er werden snelle en mooie aanvallen gespeeld en deze werden vaak afgerond met een mooie score. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Dames van Rivertrotters vechten voor elke bal

  Sport

HARDINXVELD-GIESSENDAM - Op 3 februari stond de wedstrijd Waterdragers D1 vs. Rivertrotters D1 op de basketbalagenda. De thuiswedstrijd aan het begin van het seizoen werd door de dames van Hoek en Blok nipt verloren. Daarom was de Hoek en Blok formatie er nu extra op gebrand om deze keer de 2 punten mee terug naar haar Hardinxveld te nemen. 

De dames van Hoek en Blok stonden al ruim voor aanvang van de wedstrijd gefocust in het veld voor de warming up en de basket gewenning zodat als de wedstrijd zou beginnen we als team meteen het gaspedaal in konden trappen! De dames van Hoek en Blok waren zich er van bewust dat deze wedstrijd gewonnen moest worden om nog mee te kunnen strijden voor de eerste plaats en het kampioenschap. Na de laatste stevige peptalk van coaches: Nigel Vermeer en Marco Leeuwenburgh, kon de wedstrijd eindelijk beginnen.

De wedstrijd werd gestart met: Karin, Michelle, Joyce, Samantha en Marjolein. Na ongeveer 20 seconden werd de eerste score geopend door Samantha Cornege in het voordeel van Rivertrotters. Er werd vanaf de eerste seconde direct strak verdedigd en gevochten voor elke bal. Met name Michelle Scharloo was met geen tien paarden tegen te houden. In de derde minuut manoeuvreerde Michelle zich sierlijk door de zone verdediging van Waterdragers heen waardoor er een fout op haar gemaakt werd. Hierdoor mocht Michelle plaats nemen op de vrijeworplijn om twee vrijeworpen te mogen nemen. 1e raak, de 2e wordt gemist, maar Michelle wist haar eigen rebound te pakken en ging meteen weer omhoog zodat ze wederom een fout mee kreeg. In totaal heeft Michelle zes keer achter elkaar op de vrijeworplijn gestaan.  Het eerste kwart eindigde met een voorsprong van 9-24 in het voordeel van de dames van Hoek een Blok.

Het tweede kwart werd opnieuw sterk gestart door de dames van de Hoek en Blok formatie.  Er werden snelle en mooie aanvallen gespeeld en deze werden vaak afgerond met een mooie score. Ook verdedigend werd er hard gewerkt en werd er goede helpside gegeven.  Hierdoor kwamen de dames van Waterdragers maar moeilijk en de wedstrijd en wisten ze de basket niet zo gemakkelijk te vinden. Ook Marjan Bongers kon na een langdurige blessure de Hoek en Blok formatie weer versterken. De grote center van Waterdragers heeft de terugkeer van Marjan Bongers ook direct gevoeld en gemerkt want onder leiding van Marjan Bongers en Nathalie van Rijsbergen zat de bucket potdicht en was er helemaal geen doorkomen meer aan voor de dames van Waterdragers.  Dankzij het mooie samenspel, scores en inside acties van Karin Akkerman en Joyce  Jansen eindigde het tweede kwart in 16-35.

Ondanks de ruime voorsprong werd het team wederom goed toegesproken door de coaches zodat wij niet zouden verslappen in de tweede helft. De wedstrijd is immers pas echt gewonnen als het laatste fluitsignaal heeft geklonken. De peptalk van de coaches bleken niet aan dovenmans oren besteed en het gaspedaal werd echt maximaal ingetrapt door de Hoek en Blok formatie. Talitha Lemmen schoot een aantal loepzuivere afstand schoten raak. Waarna en door Waterdragers een time-out genomen werd. Waterdragers probeerde ter vergeefs hun tactiek aan te passen door te veranderen van een zoneverdediging naar een man to man verdediging.  Hierdoor moesten de dames van de Hoek en Blok formatie even schakelen en dit was ook merkbaar in het spel.  Echter bleek dit maar van korte duur te zijn.  Marjolein van Genderen en Steffie Duister doken als pitbulls op elke bal en wisten hierdoor aardig wat steals en rebounds te pakken welke uitmondde in mooie inside scores. Het vierde kwart werd er met evenveel souplesse  en zelfvertrouwen gespeeld als in voorgaande kwarten.  De Hoek en Blok formatie hebben deze wedstrijd dankzij goed teamwork en optimale focus gemakkelijk gewonnen met 42-61. 

Door deze winst is de Hoek en Blok formatie weer een plekje gestegen op de ranglijst naar de 2e plaats met koploper DAS scherp in het vizier...

Meer berichten