Bert van de Donk in actie. (Foto: Privé)
Bert van de Donk in actie. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Eerste schaakteam speelt gelijk

  Sport

SLIEDRECHT – Het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft afgelopen zaterdag in een spannende wedstrijd gelijk gespeeld tegen Utrecht/Oud Zuylen 2.

Daarmee verliest het team van teamleider Joost Stoker eerder een punt dan dat het een punt wint. Het gelijke spel leverde wel een voorlopige derde plaats in de landelijke klasse 3F op. Vooral de Sliedrechtse staartborden gaven niet thuis in de thuiswedstrijd. Theo Dekker, Wim Pool en Tobias Dekker verloren, terwijl Niels Mijnster 'slechts' remiseerde.

Daar tegenover staat dat de Sliedrechtse topborden grote vorm etaleerden. Kopman Bert van de Donk liet weer eens zien dat hij een prima schaker is. na een wat matige opening knokte hij zich terug in de partij om vervolgens in aanvallende stijl de tegenstander tot overgave te dwingen. Robert van Rekom bleef ongeslagen na een uitstekende winstpartij, terwijl Peter van den Bergh zijn geroutineerde tegenstander langzaam maar zeker van het bord schoof.

Tenslotte boekte Jorik Klein een nuttige remise aan het vierde bord. Met nog 3 ronden te gaan kan het eerste team vrijuit blijven spelen; degraderen is niet meer mogelijk, terwijl een kampioenschap er ook niet meer in zit.

In de 20e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht ging het er afgelopen donderdag vrij liberaal aan toe. Iedere speler vocht voor zijn vrijheid en vooral Wout Boer deed zich daarbij gelden. In een spannende partij liet hij koploper Peter van den Bergh tot de laatste seconde zweten. Met nog 10 seconden op de vlag koos de koploper eieren voor zijn geld en nam hij het vredesaanbod van Boer aan. Van den Bergh blijft soeverein aan kop en lijkt zo op zijn zevende clubkampioenschap af te stevenen.

Wim Hokken nadert de top-5 na regelmatige winst op Jaap Euser, terwijl Kees Wessels verrassend won van jeugdtalent William Gijsen. Jerry van Rekom kwam tegen Meinte Smink niet verder dan remise en ook Jan Sulman en Henk Prins deelden het punt. Beide spelers kregen winstkansen, maar uiteindelijk wisten beiden er in het eindspel met hangen en wurgen een halfje uit te slepen.

Yaro van Beest hield het lang vol tegen Johan van de Griend, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in de routinier. Ook Jurgen de Haan had zijn handen vol aan Henri Hartog en pas in het verre eindspel wist De Haan de winst te vinden. Peter Vis moest goed opletten tegen een ontketende Johan Gijsen, maar na een foutje van Gijsen kon Vis de buit binnen halen. Mark van Hulst zette tegen Arco van Houwelingen een Witte Leeuw op het bord en kon dankzij een stukoffer de partij winnend afsluiten.

Ferhat Erdogan wist weer eens te winnen; deze ronde was Cees Moes het slachtoffer. A.s. donderdag wordt de 21e ronde gespeeld en speelt het 3e team de thuiswedstrijd tegen Onésimus uit Rotterdam.

Meer berichten