Zaterdag spelen de dames van Sliedrecht Sport de laatste wedstrijd in de reguliere competitie van de Eredivisie tegen VC Weert. (Foto: Hans van Wijngaarden)
Zaterdag spelen de dames van Sliedrecht Sport de laatste wedstrijd in de reguliere competitie van de Eredivisie tegen VC Weert. (Foto: Hans van Wijngaarden)

Sliedrecht Sport tegen hekkensluiter VC Weert

  Sport

Sliedrecht - Aanstaande zaterdag (10 februari) spelen de dames van Sliedrecht Sport de laatste wedstrijd in de reguliere competitie van de Eredivisie. Het krijgt in sporthal De Basis bezoek van hekkensluiter en promovendus VC Weert voor een wedstrijd om des keizers baard. De kaarten zijn voor beide teams inmiddels geschud. Sliedrecht Sport gaat als eerst geplaatste (en dus met vijf startpunten) de kampioenspoule in. VC Weert gaat in een Limburgse onderonsje met Peelpush (Meijel) en Flamingo's (Gennep), in de degradatiepoule strijden om behoud in de hoogste nationale competitie.

Sliedrecht Sport zal de wedstrijd van komende zaterdag aanwenden om in een goede 'flow' te komen voor de bekerfinale tegen Eurosped op zondag 18 februari. Afgelopen zaterdag kwam de selectie van trainer-coach Matt van Wezel met de schrik vrij door in een gewonnen vijfsetter tegen het jeugdige Talentteam Papendal een blamage te voorkomen. Het team, dat niet kon beschikken over Lynn Thijssen en de zieke Florien Reesink speelde bij vlagen zeer slordig en liet in sportcentrum Valkenhuizen een sterk wisselend niveau zien. De setstanden lieten dat duidelijk zien: 16-25, 25-16, 25-23, 16-25, 15-17.

Matt van Wezel, in het verleden zelf een aantal seizoenen werkzaam op Valkenhuizen, kon na afloop opgelucht ademhalen: "Het Talentteam speelde een sterke wedstrijd, waarop wij niet altijd een antwoord hadden. Wij maakten veel te veel fouten en kwamen uiteindelijk toch nog met de hakken over de sloot. De focus gaat met ingang van deze week vol op de belangrijke weken die ons te wachten staan. Volgende week moeten we er echt staan in de bekerfinale tegen Eurosped. Drie dagen later gaat de cruciale fase van het competitieseizoen van start met de play-offs wedstrijden in de kampioenspoule.

Ook voor de tegenstander van zaterdag, VC Weert, staat de wedstrijd in het teken van voorbereiding een cruciale fase van het seizoen. Het team van trainer Fred Hermans zal zich moeten verbeteren om niet in de play-offs in degradatiepoule het onderspit te delven en na één jaar Eredivisie weer naar de Topdivisie te moeten afdalen. Aanvang: 19.30 uur; de toegang tot De Basis is gratis.

Sliedrecht Sport organiseert weer een supergezellige fanreis naar de Bekerfinale in Hoogeveen. Het vertrek is 18 februari om 12.30 uur bij De Basis. De wedstrijd begint om 15.30 uur. Terugreis is een half uur na afloop. Kosten busreis zijn 15 euro. Bestellen via www.sliedrechtsport.nl.

Tickets voor de wedstrijd via volleybal.nl/tickets. Fans van Sliedrecht Sport krijgen via de code sliedrecht2018sport korting en betalen dan slechts 4 of 6 euro.

Meer berichten