Goud voor Emanuela (midden). (Foto: Privé)
Goud voor Emanuela (midden). (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Goud voor Synergos springster Emanuela

  Sport

SLIEDRECHT - Op zaterdag 10 februari hebben 7 springsters van Synergos deelgenomen aan de eerste plaatsingswedstrijd op de trampoline in Goes.

Deze wedstrijd is de eerste van drie wedstrijden die meetelt voor een plaats in de finale op het NK trampoline in Ahoy. In de categorie jeugd meisjes E heeft Nikita de Kock een mooie 2e plaats behaald en haar clubgenoot Yalda Zabi moest genoegen nemen met een 5e plaats.

Bij de junior dames D ontwikkelde zich een spannende strijd om de podiumplaatsen. De Synergos springster Emanuela Brandwijk sprong een fantastische wedstrijd en werd daarmee beloond met een gouden medaille. Katelyn Dodenbier mist op een haar naar de eerste positie, maar met een mooie zilveren medailleheeft ze net als Emanuela en zeer goede uitgangspositie voor de finale.

De springsters Larysa Zabi en Jara van Dijk maakten enkele foutjes waardoor een podiumplaats nu niet haalbaar was. Met een respectievelijke 5e en 7e plaats sloten zij de eerste wedstrijd af. Desi van Son, uitkomend in de klasse dames D heeft met stabiele oefeningen een 2e plaats behaald. Ook heeft Desi samen met Katelyn aan het synchroon springen deelgenomen en dat deden ze niet onverdienstelijk. Met een prachtige 2e plaats waren beide dames weer succesvol!

Met 1 gouden en 4 zilveren medailles zijn de dames van Synergos goed op weg om een aantal finale plaatsen te bemachtigen. De tweede plaatsingswedstrijd zal plaatsvinden op 10 maart in Zoetermeer, waar de finaleplaatsen al worden verzekerd!

Meer berichten