Jorik Klein in actie. (Foto: Privé)
Jorik Klein in actie. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Eerste schaakteam Sliedrecht komt op stoom

  Sport

SLIEDRECHT – Het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft afgelopen zaterdag een geslaagde coupe gepleegd om de tweede plaats in de derde klasse F over te nemen van Goes.

In het onderlinge duel bleek het team van teamleider Joost Stoker met 5,5-2,5 duidelijk de sterkste. En met name de staartborden zorgden voor het Sliedrechtse succes. De wedstrijd begon echter met een mooie zege van Bert van de Donk, die de juiste vorm weer te pakken heeft. In een ingewikkelde partij wist hij de tegenstander door de vlag te jagen. Vervolgens wisten Theo Dekker en invaller Jerry van Rekom hun partijen op overtuigende wijze te winnen.

Robert van Rekom en kopman Jorik Klein consolideerden de voorsprong met remises. Tobias Dekker moest als enige Sliedrechtspeler de koning omleggen. Peter van den Bergh etaleerde zijn supervorm door zijn tegenstander alle hoeken van het bord te laten zien, waardoor hij pardoes een dame weggaf. Tenslotte wist Niels Mijnster een gewonnen lijkend eindspel niet te winnen en moest hij tevreden zijn met remise. Door de dik verdiende overwinning staat het eerste team nu op 10 wedstrijdpunten op een keurige tweede plaats. De eerste plaats is echter onbereikbaar, zodat de laatste twee wedstrijden vrijuit gespeeld kunnen worden.

In de 25e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Martin Prins afgelopen donderdag laten zien dat hij nog steeds een goede partij kan schaken. Tegen voorzitter en 6-voudig kampioen Jerry van Rekom hield Prins lang stand en wist er aan het einde van de avond een verdiende remise uit te slepen. Het betekende het eerste halfje van Prins in 35 jaar tegen de binnen de verenging bekend staande El Presidente. Dit kan betekenen dat Prins steeds sterker gaat spelen of dat…

Zo moest voor de tweede week op rij een clubkampioen genoegen nemen met een halfje. Aan de top veranderde deze ronde niet veel. Peter van den Bergh kwam niet in actie en van de achtervolgers wist alleen Wim Pool in een sterke partij te winnen van Robert van Rekom. Wim Hokken verliest wat terrein door tegen Wout Boer niet verder te komen dan remise. De snelste partij werd gespeeld tussen Johan van der Griend en Martijn Stoker. Van der Griend strafte een foutje in de opening meteen af en Stoker kon binnen het half uur het 3e team gaan aanmoedigen.

Sami Al-yasin kon zijn goede vorm van vorige week niet voortzetten en zag tegen William Gijsen zijn stelling al snel instorten. Ook Mark van Hulst kon geen vuist maken tegen een routinier, hier was het Hans Klein, die met een mooi combinatie het punt naar zich toe kon trekken.

Luana Mensing stond opnieuw haar 'mannetje' en wist tegen Jaap Euser een keurige remise te spelen. Yochanan Alberts kon deze ronde geen punt scoren met zijn vlugger-techniek. Tegenstander Yaro van Beest hield het hoofd koel en schoof rustig naar de winst. Peter Vis moest nog wel even opletten tegen Cees Moes, maar wist uiteindelijk toch het matnet te sluiten. Tjerry Hut speelde een lange partij tegen Peter de Voogd en wist na veel zetten zijn vrijpion tot winst om te zetten. Koos van den Berg kwam, tenslotte, goed weg tegen Arco van Houwelingen, die zijn pluspion in het eindspel verspeelde en met een halfje genoegen moest nemen.

Meer berichten