Een deel van de selectie van V.V. Sliedrecht 9. Voorste rij (vlnr): Guus van Dongen, Max van Dongen en Jackie Oomen. Achterste rij (vlnr): Kevin de Waard, Ivanni de Gruijter, Mark Dekker en Richard Aantjes. (Foto: Jelle den Toom)
Een deel van de selectie van V.V. Sliedrecht 9. Voorste rij (vlnr): Guus van Dongen, Max van Dongen en Jackie Oomen. Achterste rij (vlnr): Kevin de Waard, Ivanni de Gruijter, Mark Dekker en Richard Aantjes. (Foto: Jelle den Toom) (Foto: Jelle den Toom)

KampioensKoorts bij V.V. Sliedrecht 9

  Sport

Sliedrecht – De voetballers van Sliedrecht 9 zijn in de race om de hoofdprijs van KampioensKoorts te winnen. Mocht dat lukken, dan wordt hun kampioenswedstrijd live uitgezonden op FOX Sports. Stemmen op de 'helden van de velden' kan tot en met vrijdag 6 april.

Door Jelle den Toom

"Vorige week zaterdag hebben we ons na een goede stapavond ingeschreven", vertelt Guus van Dongen. Hij regelt samen met Richard Aantjes en Mark Dekker alle zaken achter de schermen voor het negende seniorenteam van voetbalvereniging Sliedrecht. De ploeg bestaat grotendeels uit eerstejaars senioren. "We zijn een vriendenteam en het is ons eerste jaar bij de senioren. Daarom zou het ook fantastisch zijn als we in ons eerste jaar gelijk op FOX Sports onze kampioenswedstrijd spelen."

Hilarische televisie

KampioensKoorts is een initiatief van Keuken Kampioen en FOX Sports en wordt voor de tweede keer georganiseerd. Amateurteams die in de race zijn om kampioen te worden, kunnen zich aanmelden. Hoe meer stemmen een team krijgt, hoe groter de kans is dat hun kampioenswedstrijd wordt uitgezonden. Zo'n 900 teams dingen mee en op kampioenskoorts.nl zijn al ruim 26.000 stemmen uitgebracht. Vorig jaar werd de kampioenswedstrijd van Be Quick 2 live uitgezonden. Het leverde hilarische televisie op met interviews van Hans Kraay jr. tijdens de wedstrijd.

Ranglijst
Sliedrecht 9 komt uit in de reserve 5e klasse 16. "De echte kelderklasse", grapt Guus. De Sliedrechters speelden tot dusver 13 duels (9x winst, 2x gelijk en 2x verlies). Beide keren was runner-up Altena 3 te sterk voor de ploeg uit het Baggerdorp. De 'helden van de velden' vormen momenteel met koploper Kozakken Boys 5 en Altena 3 de top drie van de competitie. Hoewel de Sliedrechters niet de beste papieren hebben, is er toch hoop op een goede afloop. "Kozakken Boys 5 en Altena 3 spelen op zaterdag 7 april tegen elkaar. Dan gaat er sowieso een van die ploegen punten morsen", legt Guus uit. Toch moeten de Sliedrechters vooral eerst naar zichzelf kijken. Zo belooft de wedstrijd op zaterdag 28 april een lastig duel te worden. "Dat is de dag na Koningsdag", zegt Guus lachend. "We houden allemaal wel van een feestje, dus we zijn die zaterdag waarschijnlijk niet op ons best. Hahaha."

Kampioenswedstrijd

Wie het programma bekijkt, ziet dat de laatste wedstrijd van het seizoen voor Sliedrecht 9 een thuisduel is tegen koploper Kozakken Boys 5. "Dat zou echt een kraker zijn. Mooi als kampioenswedstrijd." Stemmen op de jongens kan via de website www.kampioenskoorts.nl.

Meer berichten