Foto: pr

Andries Dekker 'Eierkoning 2018'

  Sport

Sliedrecht - Andries Dekker mag zich een jaar 'Eierkoning' noemen van Schaakvereniging Sliedrecht! De Leerdammer, uitkomend voor Giessen en de Linge, wist afgelopen donderdag in tien snelschaakpartijen 8,5 punten te verzamelen en bleef hiermee Sliedrechter Peter van den Bergh een halfje voor. Aan het eind van de avond mocht Dekker de meeste eieren en een flink stuk leverworst van slager Verweij meenemen. Dekker en Van den Bergh waren weliswaar de twee sterkste spelers in het deelnemersveld, maar er moest stevig om de punten worden geknokt.


Maar liefst 49 schakers kwamen op de vele eieren en leverworsten af. Zo werden er ruim 200 partijen gespeeld en daarmee had de wedstrijdleiding zijn handen vol. Tussen de rondes door werd ook het derde team van SV Sliedrecht nog gehuldigd voor het behaalde kampioenschap in de regionale competitie.
In de top-10 van de einduitslag vinden we een aantal bekende snelschakers terug. Zo werd oud-snelschaakkampioen Theo Dekker derde, gelijk met Dordtenaar Johan van der Griend elk met 8 uit 10.
Wim Pool, Floris Verweij en William Gijsen volgen met 7 uit 10. Wim Hokken, Teunis den Rooijen en Jerry van Rekom sluiten de top 10 af met 6,5 punten elk.

Er speelden deze keer ook enkele jeugdspelers mee, waarvan Maarten Hartkoren zijn eerste stappen zette bij de senioren. Ondanks zijn onervarenheid wist Maarten toch nog 2,5 punten te scoren tegen een paar routiniers.
In de tussenstand na twee ronden staat de eierkoning ook bovenaan, maar de concurrentie zit de leverworstman op de hielen. Broer Theo volgt op korte afstand, terwijl Johan van de Griend, maar vooral jeugdspeler William Gijsen de meeste kans heeft op een hoge eindnotering.

Opvallend is verder dat Jerry van Rekom na 16 snelschaakpartijen nog steeds ongeslagen is.

Meer berichten