Merwede moest op bezoek in Eindhoven. (Foto: Privé)
Merwede moest op bezoek in Eindhoven. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Merwede/Multiplaat pakt punten belangrijke wedstrijd

  Sport

SLIEDRECHT - In de tweede veldwedstrijd na de zaalcompetitie, was Rust Roest de tegenstander. Merwede moest op bezoek in Eindhoven. Na de zure nederlaag van vorige week was het extra belangrijk om de punten mee naar Sliedrecht te nemen in deze spannende competitie.

In het begin van de wedstrijd was het de thuisploeg die snel op voorsprong kwam. Door met een hoog afrondingspercentage te schieten wist Rust Roest op een 5-1 voorsprong te komen. Merwede had meer moeite om tot score te komen en kon het gat niet snel verkleinen. 10 minuten voor rust, bij een stand van 10-6, lukte het Merwede/Multiplaat eindelijk om het gat te verkleinen door drie doelpunten op rij te scoren. Uiteindelijk gingen beide ploegen rusten met een 11-10 stand op het scorebord.

In de tweede helft kwam Merwede/Multiplaat goed uit de kleedkamers en kwam voor het eerst op voorsprong door direct 4 goals achter elkaar te maken. De spelers van Rust Roest probeerden met fysieke strijd Merwede/Multiplaat uit het spel te halen, maar ze kwam niet dichterbij dan één punt verschil. De voorsprong werd in de tweede helft niet meer weggegeven en zodoende werd er een belangrijke overwinning geboekt. De scheidsrechter floot uiteindelijk af bij een stand van 17-20.

Merwede staat in deze spannende poule in de middenmoot, met 5 punten voorsprong op hekkensluiter Kinderdijk en 4 punten achter op koploper Albatros. Laatst genoemde is ook de tegenstander van volgende week. Indien Merwede/Multiplaat nog mee wil doen voor het kampioenschap, moet het volgende week thuis winnen van Albatros. De wedstrijd begint om half vier.

Scores

Steven Bakker (7x)
Vincent Bakker en Jolanda Redelijkheid (3x)
Robbert Bakker en Iris van Eijl (2x)
Tessa Visser, Anne Marie Mosterd en Dennis van Eijl (1x)

Meer berichten