V.l.n.r. Talitha Boelen, John van Heteren en Silas van Bekkum.
V.l.n.r. Talitha Boelen, John van Heteren en Silas van Bekkum.

ONMK smaakt naar meer voor zwemmers DWF

  Sport

Sliedrecht/Den Haag - Afgelopen weekend werden in Den Haag de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen Lange baan gehouden. Voor DWF deden drie zwemmers mee aan deze kampioenschappen. Silas van Bekkum (20+), Talitha Boelen (20+) en John van Heteren (25+) waren de afgevaardigden namens DWF.

In het zwemmen ben je master als je 20 jaar of ouder bent en zwem je in leeftijdscategorieën van 5 jaar (20 tot 25, 25 tot 30, 30 tot 35 etc.). De categorie masters is in het leven geroepen voor mensen die actief willen blijven of weer actief willen worden binnen het wedstrijdzwemmen, maar dit wel op hun eigen niveau willen blijven doen. Vanuit het hele land (en zelfs vanuit het buitenland) zijn afgelopen weekend masters in vele verschillende leeftijdscategorieën (zelfs 90+) afgereisd naar Den Haag om daar deel te nemen aan de ONMK, en niet zonder succes. De zwemmers van DWF waren getuige van enkele Nederlandse, Europese en zelfs Wereld Master Records.


Silas van Bekkum mocht namens DWF zaterdag het spits afbijten op de 50 meter schoolslag. Hij wist tijdens zijn allereerste 50 meterbad wedstrijd zijn PR, gezwommen in een doorgaans sneller 25 meterbad, met iets meer als een seconde te verbeteren. Aangezien dit zijn enige afstand van het toernooi was, kon hij met een goed gevoel weer terug naar Sliedrecht wetende dat hij in 25 meterbad dus nog sneller moet kunnen.


Talitha Boelen mocht zich zowel zaterdag als zondag opmaken voor enkele races. Ondanks een schouder/rugblessure wilde zij er toch alles aan doen om dit toernooi bij te wonen. Helaas gooide haar blessure toch meer roet in het eten als zij verwacht had en lukte het haar niet om haar tijden te verbeteren. Ze wist wel enkele keren enorm dicht bij haar 50 meterbad PR's te komen.


Voor John van Heteren bracht het toernooi ook niet volledig wat hij ervan gehoopt had. Hij mocht zowel zaterdag als zondag twee maal starten en wist op beide dagen een 50 meterbad PR te zwemmen. Deze PR's zwom hij echter beide op een 50 meter (schoolslag en vlinderslag) terwijl hij gehoopt had deze te zwemmen op de 200 meters (vrije slag en schoolslag) die op zijn programma stonden. Ondanks dat het hem niet lukte op laatstgenoemde afstanden mag hij wel terugkijken op een goed toernooi gezien zijn twee PR's en hoopt hij volgend seizoen sterker terug te komen om revanche te nemen.

Een oproep van DWF: "Bent u ouder als 20 jaar en wil u ook graag weer actiever worden d.m.v. wedstrijdzwemmen? Afgelopen weekend heeft de zwemmers van DWF geleerd dat u nooit te oud bent om wedstrijden te zwemmen. Zo werden er verschillende Wereld Master Records gezwommen in de categorie 60+ en werden er enkele Nederlandse Master Records gezwommen in de categorie 90+. Wilt u ook een gooi doen naar deze records? Kom dan eens kijken bij Door Water Fit en wie weet doet u volgend seizoen wel een gooi naar de medailles tijdens de ONMK."

Meer berichten