Henk Prins in actie. (Foto: Privé)
Henk Prins in actie. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Vijfde ronde OKD: oud-winnaar Henk Prins rolt routinier op

  Sport

SLIEDRECHT – In de 5e ronde van het Open Kampioenschap van de Drechtstreek heeft Henk Prins afgelopen donderdag laten zien dat hij iet voor niets al eens de kampioen is geweest. In een aanvallende partij tegen veelspeler Johan van de Griend wist de oud-winnaar van het OKD met een pion meer een winnend eindspel te bereiken, scoorde een mooi punt en blijft hij in de race voor een toppositie.

Koploper Peter van den Bergh blijft ongeslagen, maar moest tegen concurrent Tobias Dekker genoegen nemen met een remise. De marge op Dekker blijft dus beperkt tot een halfje, maar een grote groep achtervolgers staat klaar om de laatste twee ronden de aanval in te zetten.

Op de plaatsen 3 t/m 10 staan 8 spelers met 3,5 punten, aangevoerd door William Gijsen die Wout Boer netjes op remise hield. Ook Jan Sulman voegt zich bij de achtervolgers die Yaro van Beest in een regelmatige partij wist te verslaan. Wim Pool had net iets meer ruimte in zijn stelling en kon zo Wim Hokken beentje lichten.

Een zevental spelers met 3 punten lijken te zijn afgehaakt voor een hoge eindklassering, maar verrassingen zitten nog altijd in de lucht. Ambitieuze spelers als Peter Vis, Joost Stoker en Meinte Smink kunnen in de volgende ronden nog gaan stunten.

Ron Melger speelde opnieuw de langste partij van de avond. Tegen Hans Uitenboogaard kwam een lastig pionnen-eindspel op het bord waarover de analytici zich direct na afloop de hersens kraakten. De puntendeling bleef echter als uitslag staan.

Onderaan de ranglijst greep Koos van den Berg in gewonnen stelling mis en moest uiteindelijk het punt met Leo Koppelaar delen. De buitenlucht deed Cees Moes en Johan Gijsen goed en in een  gelijkopgaande partij besloten de spelers bij het donker worden tot remise.

A.s. donderdag wordt de 6e ronde gespeeld en kunnen de koplopers definitief afstand nemen van de rest.

Meer berichten