Spelers, begeleiding en publiek zoeken elkaar op en vieren uitbundig de NK-titel. (Foto: Bernadette Struijk)
Spelers, begeleiding en publiek zoeken elkaar op en vieren uitbundig de NK-titel. (Foto: Bernadette Struijk) (Foto: Bernadette Struijk)

Merwede/Multiplaat B1 pakt NK-titel 1e Klasse

  Sport

SLIEDRECHT - "Maak plezier" en "Met elkaar en voor elkaar" waren de sleutelwoorden voor een hopelijk mooie dag. Aan het weer lag het niet.

Voor de spelers wat zwaardere omstandigheden dan voor het meegereisde publiek die konden genieten van het zomerse weer. Met 13 spelers moest het gaan gebeuren in Nijverdal op het mooie complex van NKC'51. Aan de supporters zou het niet liggen. Een volle bus en nog velen die de moeite hadden genomen om met de auto naar Overijssel af te reizen, zorgden voor een uitstekende rood-witte sfeer.

Wedstrijd 1, tegenstander BEP uit Purmerend. Van te voren ingeschat als grootste concurrent, samen met Apeldoorn. In de beginfase was er nog wat spanning te bespeuren. Genoeg kansen, nog geen goals. Waar BEP de eerste helft ietwat de bovenliggende partij was, pakte Merwede/Multiplaat het heft volledig over in de tweede helft. Er wordt een 10-8 overwinning behaald en de belangrijke eerste pot is binnen.

Snel terug de kleedkamer in, want een half uur later staat het 2e duel tegen Rust Roest uit Eindhoven op de rol. Bespreken, drinken, eten en verzorgen. Geen specifieke speerpunten bij de Brabantse ploeg, maar vooral waken voor onderschatting. De eerste helft liet zien dat het geen 1-2-3tje zou worden. Door een aantal verre schoten van Rust Roest kon men nog niet echt loskomen, maar Merwede/Multiplaat bleef geduldig zoeken naar de mogelijkheden die toch wel zouden komen. Lopende de wedstrijd werd het klasseverschil ook in de scores uitgedrukt  en werd er uiteindelijk een vrij gemakkelijke 10-5 overwinning behaald. Zelfvertrouwen groeit en mentaal zijn we sterk. BEP verslaat ondertussen Apeldoorn en weten we in ieder geval dat een gelijkspel in de laatste poulewedstrijd volstaat voor de finale.

In de bespreking hebben de scouts gezien dat Apeldoorn beschikt over een fysiek sterk team en wat handigheidjes. Dit wordt doorgesproken en bepalen onze opstelling. In die laatste wedstrijd wordt het zichtbaar zwaarder voor de spelers. Er ontpopt zich een spannende strijd, waarbij een paar spelers last van kramp krijgen. Daarnaast blesseert Alysia van Geemert zich zodanig dat ze helaas niet verder kan. Maar zoals ook in de voorgaande poulewedstrijden pikken de reservespelers het uitstekend op. Ook wordt er een beroep gedaan op de mentale weerbaarheid van het team. Ik kan je vertellen dat dat goed zat. Er wordt een 7-7 gelijkspel uit het vuur gesleept, waarbij het nog wel even billenknijpen was, omdat Apeldoorn in de laatste seconde een vrije bal niet wist te verzilveren.

Blijdschap alom en de eindstrijd is bereikt en ook belangrijk was dat we een langere pauze hadden, die verzorger Paula van Eijl goed kon gebruiken om de pijntjes weg te werken en spelers klaar te stomen voor de finale tegen KOAG uit Krimpen ad IJssel, die al hun poulewedstrijden wist te winnen. Rond 16.00 uur was het zover. Onder begeleiding van de hymne van de Korfbal League en het afsteken van rode rookbommen door het supporterslegioen werden alle spelers voorgesteld.

Merwede/Multiplaat komt als een raket uit de startblokken via een doorloop van Demi Struijk in de eerste de beste aanval. KOAG wordt binnen een paar minuten overdonderd. Maar liefst een 7-1 voorsprong prijkt er op het scorebord. KOAG is natuurlijk niet zomaar in de finale gekomen en weet zich nog enigszins terug te knokken via 9-5 en 10-7. Merwede/Multiplaat blijft kalm en geeft KOAG niet meer het gevoel dat ze de wedstrijd nog kunnen kantelen. Voor coaches Theo Struijk en Mark van Eijl was er zelfs voldoende ruimte om Menno Remans als Justin den Hollander een publiekswissel te gunnen. Zij zullen helaas volgend seizoen niet meer onze clubkleuren verdedigen. Bij 12-8 fluit scheidsrechter Quint af en kan het feest losbarsten. Spelers, begeleiding en publiek zoeken elkaar op en vieren uitbundig de NK-titel en zingen "Wij zijn hier de baas!". We hebben het met elkaar geflikt.

Speciale dank gaat ook uit naar ouders en vrijwilligers die in de voorbereiding naar dit toernooi en op de dag zelf hun belangrijke steentje hebben bijgedragen. Daarnaast ook onze trouwe teamsponsor O2 Accountants bedankt voor het beschikbaar stellen van de speciale NK-shirts en de financiële bijdrage voor de bus. De lange terugreis was in ieder geval ontzettend gezellig waarbij o.a. "Geniet met volle teugen!" luidkeels met Guus Meeuwis werd meegezongen. Bij terugkomst in de kantine werden de spelers feestelijk onthaald en toegesproken door de voorzitter. Ook burgemeester van Hemmen kwam nog even buurten nadat het nieuws ook bij hem was doorgesijpeld.

Meer berichten