Foto: OKK

Gebroeders Teeuw van OKK turnen goed bij Dutch Finals

  Sport

Daan en Jan Paul Teeuw van Gymnastiekvereniging OKK Hardinxveld mochten afgelopen zaterdag naar Ahoy Rotterdam, voor de Dutch Gymnastics finals. Dit weekeinde kwam de gehele turntop naar Ahoy om daar de finale te turnen, onder wie Epke Zonderland.

Hardinxveld/Rotterdam - Op hét sportpodium van Nederland halen de beste gym-, turn-, spring-, en danstalenten alles uit zichzelf voor het nationale eremetaal. Daarnaast strijden de nationale turnselecties ook nog voor een plekje in het team dat Nederland mag vertegenwoordigen op de Europese Kampioenschappen.

De broers Teeuw waren er, omdat ze zich tijdens de Nederlandse Kampioenschappen bij de beste 10 hadden geplaatst. Jan Paul is daar zelfs Nederlands kampioen geworden! Deze wedstrijd was dan ook de kers op de taart voor hen.

Als eerste mocht de jongste Teeuw, Daan. Hij turnde een hele goede wedstrijd en werd uiteindelijk 17de. Wel kon hij als nieuwkomer meteen proeven aan een topwedstrijd. Jan Paul bewees waarom hij Nederlands kampioen was geworden. Ook hij turnde een goede wedstrijd en werd met slechts 0,300 verschil tweede.

Jan Paul mocht naar huis met een unieke zilveren medaille.

Meer berichten