Tobias Dekker en Wim Pool zijn beiden kampioen en hebben de felbegeerde wisselbeker in handen. (Foto: pr)
Tobias Dekker en Wim Pool zijn beiden kampioen en hebben de felbegeerde wisselbeker in handen. (Foto: pr) (Foto: )

Schaakvereniging Sliedrecht huldigt Kampioenen OKD 2018

  Sport

Bij Schaakvereniging Sliedrecht zijn donderdag de kampioenen van het Open kampioenschap van de Drechstreek editie 2018 gehuldigd. Jerry van Rekom voor zevende keer snelschaakkoning.

Sliedrecht - Nadat voorzitter Jerry van Rekom eerst de vrijwilligers van afgelopen seizoen in het zonnetje had gezet kregen Tobias Dekker en Wim Pool als duokampioen de felbegeerde wisselbeker in handen. Zowel Dekkers als Pool behaalde 5,5 punten uit 7 partijen en omdat ook de zogenoemde weerstandspunten gelijk bleken te zijn, werden beiden als kampioen betiteld van de dertiende editie van het populaire regiotoernooi.
William Gijsen kreeg als de nummer drie ook een gouden beker. Van deze jeugdspeler wordt verwacht dat hij de komende jaren een favoriet gaat worden in de strijd om de eerste plaats. Ook Wout Boer (vierde) en Peter van den Bergh (vijfde) ontvingen een beker.

Groep 2

Groep 2 werd op overtuigende wijze gewonnen door Brabander Jan Sulman, die het menig sterke speler lastig maakte. Met 4,5 punten eindigde Sulman keurig in de top 10 en werd dus de terechte winnaar van de tweede groep. Bert Dobber werd tweede, terwijl Jurgen de Haan als derde op het podium plaats mocht nemen.
Michiel Bijkerk (Papendrecht) werd de verrassing van het toernooi, terwijl Ferhat Erdogan de meeste Elo-winst pakte en zodoende ook in de prijzen viel. Tenslotte ging de aanmoedigingsprijs naar nieuwkomer Arco van Houwelingen, die met de week beter gaat spelen en daarvoor met een beker werd beloond.
Volgend jaar zal ook weer vanaf mei de veertiende editie van het OKD plaats gaan vinden.

Snelschaakkoning

Het was afgelopen donderdag tot de laatste zet van de snelschaakcompetitie bij Schaakvereniging Sliedrecht ontzettend spannend. Na drie speelavonden en na 24 snelschaakpartijen van vijf minuten per persoon is uiteindelijk Jerry van Rekom de nieuwe snelschaakkoning van Sliedrecht. Hij bleef uiteindelijk de nummer twee, Peter van den Bergh, een half puntje voor, die op zijn beurt een half puntje voorsprong had op de nummer drie, William Gijsen.

In 1979 vond de eerste snelschaakcompetitie bij Schaakvereniging Sliedrecht plaats. Tot vorig seizoen hadden Wim Hokken en Jerry van Rekom zes keer de titel van snelschaakoning bereikt.

Met zijn zevende titel staat Van Rekom nu op deze ladder weer bovenaan.

Dit keer was het echter extreem spannend.
Met zijn 1.h4-wapen scoorde Van Rekom er lustig op los en bracht menig tegenstander snel in de problemen. Uiteindelijk bleek zijn tactiek hem de zevende snelschaaktitel op te leveren.
Tobias Dekker won de laatste ronde met een score van maar liefst 7 uit 8 (ongeslagen), terwijl Jerry van Rekom en Wim Pool met 6,5 uit 8 het ook uitstekend deden.
In de eindstand staat de top 10 heel dicht bij elkaar en dat was een garantie voor een spannende competitie. Vooral de jeugd scoorde hoog, want naast William Gijsen wisten ook Floris Verweij en Jorik Klein in de top 5 te eindigen, echter wel achter de winnende routinier.

Meer berichten