Arie van der Starre is overtuigend schaakkampioen bij de jeugd. (Foto: pr)
Arie van der Starre is overtuigend schaakkampioen bij de jeugd. (Foto: pr) (Foto: )

Arie van der Starre pakt de dubbel bij de schaakjeugd

  Sport

Sliedrecht - De Sliedrechtse jeugdcompetities zijn voltooid, de prijzen verdeeld. Zowel de reguliere als de snelschaakcompetitie is met imposante cijfers gewonnen door Arie van der Starre. Hierdoor mag Arie zich ook het komende halfjaar de jeugdkampioen van Sliedrecht noemen.

Met 16 maal winst uit 17 partijen scoorde hij een niet eerder vertoond percentage van 94,12%. Een record dus, waarmee Arie heeft aangetoond binnen een paar jaar het spel goed in de vingers te hebben gekregen. Komend seizoen gaat hij zijn krachten meten met de senioren.
Barend van Dieren en Maarten Hartkoren pakten plaats 2 en 3 in Groep 1.
Groep 2 werd met een fotofinish gewonnen door jeugdtalent Jaco Kruidenier, die zij sterke concurrent Jaimy Bakker een paar tienden voorbleef. Een prima prestatie van beide jongens, waarmee ze komend seizoen een plek in de hoofdgroep hebben verdiend. Ook de zeer jeugdige en talentvolle Maxim Gregorian heeft een prima seizoen gedraaid en eindige op plaats 3 in Groep 2.
Seth van Houwelingen pakte met overmacht de titel in Groep 3. Heel goed gedaan door de jeugdige Hardinxvelder. Omdat Jasper van Wijngaarden wel het minimumaantal benodigde partijen speelde en veel punten pakte, eindige hij voor Quinten Verhaar als tweede. Khristina Malgasian kwam ook vaak tot winst en pakte daarmee brons. De snelschaakcompetitie kende dus eveneens Arie van der Starre als absolute winnaar. Schoolgenoten Maurits Verhoeven en Barend van Dieren pakten plaats 2 en 3.

Meer berichten