V.l.n.r. Nienke, Desi, Wan-Ting, Katelyn, Lois en Larysa. (Foto: pr)
V.l.n.r. Nienke, Desi, Wan-Ting, Katelyn, Lois en Larysa. (Foto: pr) (Foto: pr)

Synergos op hoogste podium op NK

  Sport

Sliedrecht - De springers van sportvereniging Synergos hebben zaterdag twee gouden, vier zilveren en één bronzen medailles behaald op de Nederlandse Kampioenschappen Trampoline springen.

Synergos had in de categorieën trampoline en de dubbele minitrampoline, 21 finale plaatsen weten te bemachtigen waarvan 15 op de dubbele minitrampoline en op de grote trampoline vijf individuele en één synchroon paar. In de finale moesten er eerst voorrondes worden gesprongen en de finalisten hiervan streden uiteindelijk om de eretitels. Na de voorronde begonnen de finalisten weer op 0 punten en dat gaf weer gelijke kansen voor alle springers.

Individueel

Op de trampoline is na een spannende en zenuwslopende wedstrijd, Katelyn Dodenbier eerste geworden en daarmee Nederlands Kampioen op de trampoline bij de junior dames D. Larysa Zabi werd tweede en in deze categorie eindigde Emanuela Brandwijk op de vierde plaats. Bij de senior dames D heeft Desi van Son een zevende plaats behaald en was er een tweede plaats voor Lois de Jager in de categorie meisjes E die op 0,05 punt het hoogste podium miste.

Synchroon

Het synchroonpaar Katelyn Dodenbier en Desi van Son, uitkomend in de categorie junior/dames D, kwamen helaas niet verder dan een 9e plaats.

Dubbele minitrampoline

De 15 springers van Synergos streden in 6 categorieën om het eremetaal en daarbij werd vier keer het podium behaald. De finalisten op de dubbele minitrampoline maakten er een zeer spannende wedstrijd van en was het veelal een gevecht op één tiende van een punt.

Pupillen

Bij de pupillen meisjes behaalden Maresa de Jongh eenvijfde plaats en moesten Fiene van der Aa en Britt Verboom genoegen nemen met een respectievelijke 8e en 9e plaats. Ramin Zabi werd bij de jongens vierde.

Dames

Desi van Son deed alles op het juiste moment goed en resulteerde in een fantastische zilveren medaille.

Jeugd Jongens

Een vierde plaats was er bij de jongens voor Gino van Loon en zesde werdTimo van Son.

Junior meisjes

In een spannende strijd heeft Wan-Ting Elkhuizen heeft zich naar een derde plaats gesprongen en was er een respectievelijke 5e, 6e en 9e plaats voor Anique Bakker, Larysa Zabi en Danee Verbaan.

Jeugd meisjes

Lois de Jager sprong naar het goud en is daarmee Nederlands kampioene 2018 op de dubbele minitrampoline bij de jeugd meisjes. Met een tweede plaats voor Nienke van de Giessen en een gedeelde vierde plaats voor Nikita de Kock en Yalda Zabi, hebben de jeugdige springers van Synergos een fantastisch kampioenschap gesprongen.

Meer berichten