Na twee winstpartijen werd vorige week bij Nieuwerkerk de eerste nederlaag in de overgangsklasse geïncasseerd. (Foto: Privé)
Na twee winstpartijen werd vorige week bij Nieuwerkerk de eerste nederlaag in de overgangsklasse geïncasseerd. (Foto: Privé)

Merwede/Multiplaat verliest in Zeeland van Swift

  Sport

SLIEDRECHT - Na twee winstpartijen werd vorige week bij Nieuwerkerk de eerste nederlaag in de overgangsklasse geïncasseerd. Afgelopen zaterdag stond opnieuw een lastige uitwedstrijd op het programma. Swift is samen met Nieuwerkerk nog foutloos in deze groep en deze twee teams worden als de titelfavorieten beschouwd.

Toch was het begin van de wedstrijd voor de ploeg uit Sliedrecht. Waar Merwede/Multiplaat soms wat laat op gang komt, was de ploeg nu meteen scherp vanaf het begin en konden Ramon en Rosanne in twee aanvallen meteen een 0-2 voorsprong op het scorebord brengen. Swift maakte ook haar eerste score, maar dit werd meteen gecounterd: 1-3. Via 2-3 liep Merwede/Multiplaat verder uit naar een 2-5 voorsprong. 

Swift nam een time-out. We kunnen wel stellen dat dit effect had want binnen een kort tijdsbestek stonden de ploegen weer gelijk: 5-5. Merwede/Multiplaat kwam nog wel op een 5-6 voorsprong, maar dat bleek achteraf meteen de laatste voorsprong in de wedstrijd. Na de gelijkmaker van Swift, een klein opstootje wat resulteerde in een gele kaart voor Merwede/Multiplaat. De gele kaart was in deze situatie al zwaar bestraft, en helemaal omdat te betwisten valt of de grensrechter de situatie überhaupt wel gezien heeft. Swift maakte handig gebruik van de roodwitten die toch wat uit hun spel gehaald leken. De ploegen zochten de kleedkamer op bij een stand van 8-6 in het voordeel voor de ploeg uit Zeeland.

Na de rust schoot Swift uit de startblokken en met een aantal loepzuivere schoten van afstand werd het verschil vergroot naar 5. Merwede/Multiplaat deed nog wat terug, maar de heren van Swift bleven de schoten met precisie door de korf mikken. In de eindfase gingen de scores nog over en weer maar Merwede/Multiplaat kon Swift niet meer in moeilijkheden brengen en moesten de punten achterlaten in Middelburg. De scheidsrechter floot uiteindelijk af bij een stand van 18-9.

Doelpunten van Merwede/Multiplaat: Ramon, Rosanne, Vincent,  Robbert, allen 2.  Steven 1,

Volgende week speelt Merwede/Multiplaat thuis tegen regiogenoot HKC, die na een lastig start van de competitie inmiddels de weg naar boven heeft ingezet. De wedstrijd start om 15.30 uur. Voorafgaand aan de wedstrijd van het vlaggenschip van Merwede/Multiplaat, speelt het tweede om 13.45 uur tegen HKC 2. De thuisploeg kan uw aanmoediging weer heel goed gebruiken!

Meer berichten