Paul van der Ven. (Foto: Peter Verheijen)
Paul van der Ven. (Foto: Peter Verheijen) (Foto: Peter Verheijen)

'We gaan voor het linker rijtje'

  Sport

Sliedrecht - Het seizoen staat op het punt van beginnen voor de mannen van heren 1 van Sliedrecht Sport. Een bijzonder seizoen na het kampioenschap van vorig seizoen waarin promotie naar de Eredivisie werd afgedwongen. Trainer-coach Paul van der Ven en assistent Marnix Elbers verrasten vriend en vijand door ver te komen in de nationale beker en naarmate het seizoen vorderde ging ook de ploeg steeds meer in het kampioenschap geloven. Met het mes tussen de tanden werd het kampioenschap dan ook binnengesleept. We blikken met Paul van der Ven terug maar ook vooral vooruit.

Door Jorian Hak

Paul, wat heb je de jongens voor huiswerk meegegeven in de zomer?

"Eigenlijk heeft iedereen daar zelf invulling aangegeven. Veel jongens gingen het strand op om te beachvolleyballen waar onder Gerard Baan, Bart Yark, Yorick de Groot en Rick van der Sluis. Michael gaf aan veel te gaan cross-fitten deze zomer en zo had iedereen wel zijn eigen plan om fit te blijven. Je merkt gewoon dat zij veel zin hadden in een seizoen eredivisievolleybal en een goede conditie helpt daarbij. Zelf heb ik trouwens veel op de racefiets gezeten, dus ook ik verschijn fit aan de start."

De selectie is niet heel veel veranderd ten opzichte van vorig seizoen terwijl het niveau een stuk hoger wordt, wat is hier de reden van?

"Iedereen uit het huidige team wilde graag blijven en op een gegeven moment hebben we besloten om kwalitatief te verbeteren met Rick en David Azantinlow. We zijn met andere spelers bezig geweest maar Marnix en ik hebben toch besloten met het kampioensteam de Eredivisie in te gaan en de jongens hiermee te belonen."

Naar welke wedstrijden kijk je dit seizoen het meeste uit?

"Dat is een lastige. We gaan onderin leuke potten krijgen tegen Zwolle en Zaanstad, in de middenmoot tegen SSS en Taurus en bovenin de top drie hebben we natuurlijk ook een ongeslagen status te verdedigen in De Basis!"

Wat neem je mee uit vorig seizoen en waarom?

"De winnaarsmentaliteit nemen we absoluut mee naar dit seizoen. Vorig seizoen laat je zien dat je zo'n hoog niveau kunt neerzetten tegen de eredivisieploegen waar wij toen tegen hebben gespeeld. Daarnaast moeten we natuurlijk de ongeslagen status in De Basis van vorig seizoen meenemen. Het mentale gedeelte is dus belangrijk om vast te houden."

Wat laat je in het vorig seizoen en waarom?

"Twee jaar geleden speelden we een topwedstrijd tegen Orion. Daarna speel je voor de competitie bij Donitas, de hekkensluiter. Daar ga je dan keihard onderuit. Afgelopen seizoen hebben we dit ook weer meegemaakt. We spelen fantastisch doordeweeks en het weekend erop ga je onderuit tegen VoCASA. Daar moeten we echt van leren. De focus naar de volgende wedstrijd moet sneller om."

In hoeverre verandert jouw rol ten opzichte van vorig seizoen?

"In principe verandert mijn rol niet heel veel als je naar vorig seizoen kijkt. Wel verandert er iets ten opzichte van het bijhouden van de statistieken met de komst van data-volley, waarbij Christy van Buren (onze nieuwe data-volley analist) ons volop gaat ondersteunen. Ik ben zeer blij met de komst van Christy!"

Op welke plek staan we met de Kerst en hoe ga je dat bewerkstelligen?

"Gevaarlijke vraag. Ik vind het spelen voor handhaving een laffe doelstelling. In mijn mening moeten we ons kunnen meten met teams als SSS en Taurus. We gaan dus spelen voor het linker rijtje."

Meer berichten