De wedstrijdploeg van deze dag. (Foto: Albert van Houwelingen)
De wedstrijdploeg van deze dag. (Foto: Albert van Houwelingen) (Foto: Albert van Houwelingen)

Sterk begin zwemselectie DWF in Nationale Zwemcompetitie

  Sport

SLIEDRECHT - De zwemselectie van zwem- en polovereniging Door Water Fit is sterk begonnen aan het nieuwe competitieseizoen van de Nationale Zwemcompetitie. DWF is erop gebrand om zo snel mogelijk terug te keren naar de 2e klasse van de regio west (waaruit zij vorig seizoen helaas degradeerden) en deze intenties werden tijdens de 1e competitiewedstrijd direct duidelijk.

Om zichzelf op te kunnen trekken aan sterke tegenstanders is door DWF besloten om dit seizoen te zwemmen tegen 3 verenigingen uit de 1e klasse en 1 vereniging uit de 2e klasse, terwijl DWF zelf in de 3e klasse uitkomt dit seizoen. Ondanks deze sterke tegenstanders wisten de zwemmers van DWF alsnog 13 medailles in de wacht te slepen en werden er tevens 20 Persoonlijke Records (PR's) verbeterd. De puntentelling binnen deze competitie gaat op basis van gezwommen tijden per zwemmer en bepaalde leeftijdscategorie. Aangezien DWF niet tegen hun directe tegenstanders zwommen tijdens deze wedstrijd kan er nog geen indicatie gegeven worden over de plaats in de tussenstand van de 3e klasse momenteel.

Opvallend aan deze wedstrijd was dat de gehele ploeg van DWF tijdens de 2e wedstrijd van dit seizoen al dicht bij hun PR's kwam, waaruit blijkt dat de gehele ploeg scherp aan het seizoen is begonnen. Voor de zwemmers die dit seizoen nieuw zijn bij de ploeg, was dit hun allereerste thuiswedstrijd. Dena Ambachtsheer (2010), Liz Bijkerk (2007), Thijs Militie (2009), Sofie van Vliet (2007) en Sharon Voorsluijs (2007) lieten direct zien stuk voor stuk aanwinsten te zijn voor de wedstrijdselectie van DWF. Thijs Militie wist zelfs zijn eerste medaille van zijn nog prille carrière in de wacht te slepen. Hij won goud op de 50 meter rugslag. Liz, Sofie en Sharon wisten alle 3 hun tijd op PR op de 100 meter wisselslag (vorige week gezwommen) te verbeteren en mochten dus ook het zwembad met een grote glimlach verlaten.

Bij de oudere zwemmers viel Sanne Nederveen enorm positief op. Zij wist deze wedstrijd 4 PR's te verbeteren en mocht tevens genoegen nemen met een 3e plaats op de 50 meter rugslag. Dit is extra knap omdat Sanne meedeed bij de dames en niet bij haar oorspronkelijke leeftijdsklasse (meisjes senioren 2 en later). Ook Vera van Houwelingen viel op door 3 PR's te verbeteren en tevens een gouden medaille in de wacht te slepen op de 100 meter rugslag na een nek aan nek race met teamgenoot Puck Hogendoorn. Beide wisten in dezelfde tijd aan te tikken (wat voor beiden ook een PR betekende), maar volgens de scheidsrechters tikte Vera net een fractie eerder aan als Puck waardoor Puck genoegen moest nemen met een 2e plaats. Dit liet zij echter niet op zich zitten. Puck zwom later in de wedstrijd op de 50 meter vlinderslag alsnog naar de 1e plaats, waardoor ook zij met goud naar huis mocht.

De overige medailles tijdens deze wedstrijd waren voor Kim Hogendoorn (1e), Lisa Nederveen ( 2x 1e), Jelle van Tuijl (2e en 3e), Kim van Tuijl (3e) en Luc Veul (2e en 3e). PR's waren er nog voor Amy Ambachtsheer (1x), Jeroen Flokstra (1x), Kim Hogendoorn (1x), Mara Kreukniet (2x), Jan-Paul Mosterdijk (2x), Lisa Nederveen (1x) en Jelle van Tuijl (1x).

De eerstvolgende wedstrijd voor de zwemselectie van DWF is de 1e wedstrijd van het JUN-JEU-SEN-circuit, welke op 20 oktober gezwommen zal worden in Bronbad de Lockhorst te Sliedrecht. De wedstrijd zal aanvangen om 13:30 uur en publiek/geïnteresseerden zijn vrij om de ploeg van DWF aan te komen moedigen.

Meer berichten