Amy Ambachtsheer met haar allereerste medaille ooit in haar zwemcarrière. (Foto: Ron Ambachtsheer)
Amy Ambachtsheer met haar allereerste medaille ooit in haar zwemcarrière. (Foto: Ron Ambachtsheer) (Foto: )

Jonge zwemmers oogsten lof bij wedstrijd DWF

  Sport

Sliedrecht - Voor de zwemmers en zwemsters van Zwem- en Polovereniging Door Water Fit (DWF) stond zaterdag 3 november het tweede deel van een reeks vriendschappelijke wedstrijden in het Junioren-Jeugd-Senioren-Circuit op het programma.

Waar deze wedstrijden voornamelijk bedoeld zijn om wedstrijdritme en ervaring op te doen, werd het al snel in de wedstrijd duidelijk dat de jongste zwemmers/zwemsters van DWF steeds sterker worden. In totaal werden er 18 Persoonlijke Records (PR's) verbeterd en werden er 9 medailles in de wacht gesleept.

Waar twee weken geleden de mannen aan de beurt waren om de zware 400 meter vrije slag te zwemmen, was het dit keer de beurt aan de dames. Sanne Nederveen en Vera van Houwelingen besloten om deze uitdaging aan te gaan en niet onverdienstelijk. Beide wisten hun oude PR met meer dan 10 seconden te verbeteren (Sanne 13 seconden en Vera 15 seconden). Waar men dacht dat zij beiden wel moe zouden zijn na deze lange afstand, bewezen beide dames dat er nog meer kruit in het vat zat. Bij hun tweede afstand van de dag wisten zij ook beide een PR te behalen. Voor Vera was haar tweede PR (50 meter vrije slag) ook nog eens goed voor een derde plaats.
De jongste zwemsters van DWF hadden ook reden tot lachen. Waar hun progressie de laatste weken al duidelijk zichtbaar was, lieten ze bij deze wedstrijd zien nog steeds grote stappen te maken. Sharon Voorsluijs en Sofie van Vliet (beiden dit seizoen pas begonnen met wedstrijden zwemmen) wisten beide 2 PR's te behalen. Voor Sofie zat er zelfs nog een extra mooi tintje aan de wedstrijd, aangezien zij haar allereerste medaille in haar nog prille zwemcarrière wist te behalen (brons op de 50 meter schoolslag). Ook Amy Ambachtsheer (net als bovengenoemde dames geboren in 2007, maar wel al één jaar meer ervaring) had reden tot juichen. Ook zij mocht haar allereerste medaille in haar carrière ophalen nadat zij tevens voor de eerste keer de 200 meter wisselslag zwom. Zij werd op deze afstand derde in haar leeftijdscategorie.

Verder waren er PR's voor Kim Hogendoorn (2x), Mara Kreukniet (1x), Tabitha Lagendijk (1x), Jan Paul Mosterdijk (1x), Lisa Nederveen (1x), Joelle Paans (2x), Jelle van Tuijl (1x) en John van Heteren (1x).
Medailles waren er voor Kim Hogendoorn (2e), Jan Paul Mosterdijk (1e en 2e), Lisa Nederveen (3e), Jelle van Tuijl (2e) en Kim van Tuijl (3e).

De eerstvolgende wedstrijd van de zwemselectie van DWF is op 17 november. In Nieuwerkerk aan de IJssel zal dan het eerste deel van een vriendschappelijke vierkamp betwist worden. Ook nieuwsgierig geworden naar wedstrijdzwemmen? Kom dan eens kijken bij een van onze trainingen of wedstrijden, of kom een keertje meetrainen. Kijk voor meer informatie op www.doorwaterfit.nl

Meer berichten