Floris Verweij won zijn wedstrijd en hielp zo mee aan de overwinning van SV Sliedrecht. (Foto: pr)
Floris Verweij won zijn wedstrijd en hielp zo mee aan de overwinning van SV Sliedrecht. (Foto: pr) (Foto: )

SV Sliedrecht knokt zich naar winst

  Sport

SLIEDRECHT – In de derde ronde van de landelijke competitie heeft het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht gewonnen van het op papier sterkere Bergen op Zoom 1.
Teamleider Joost Stoker zag zijn team na een spannende wedstrijd nipt winnen met 4,5-3,5. Met twee invallers bleek Sliedrecht over het grootste uithoudingsvermogen te beschikken, want na vijf uur spelen wist Floris Verweij het winnende punt te scoren.
De wedstrijd bleef lang in evenwicht en dat resulteerde in remises van de jonkies William Gijsen en Jorik Klein. Invaller Martijn Stoker verloor. De achterstand werd weggewerkt door kopman Wim Pool. De stand bleef gelijk na remises van invaller Willem Kuiper en Arjan van der Leij.
In het vijfde uur bleef het spannend en een gelijkspel leek aanstaande. Daar dachten Floris Verweij en Teunis den Rooijen echter anders over. Den Rooijen wist zijn mindere stelling om te toveren tot een remise, terwijl Verweij zijn verbouwereerde tegenstander van het bord combineerde (4,5-3,5). De nipte overwinning was verdiend en blijft Sliedrechts vlaggenschip in de top van de landelijke derde klasse meedraaien.

Meer berichten