Wim Hokken deed goede zaken. (Foto: Privé)
Wim Hokken deed goede zaken. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Wim Hokken is nieuwe koploper

  Sport

In de 10e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht is Wim Hokken er in geslaagd de koppositie over te nemen van William Gijsen. Hokken won zelf van een goed spelende Marcel Klein, terwijl Gijsen in een korte partij tegen Jorik Klein niet verder kwam dan remise.

SLIEDRECHT - De voorsprong van Hokken is weliswaar beperkt, maar de spanning in de competitie is hierdoor wel toegenomen. Floris Verweij pakt de derde plaats na een mooie overwinning op oud-kampioen Hans Klein. De achterstand op de nummer twee is beperkt, dus het goede spel van Verweij draagt ook bij aan de spanning.

Wout Boer gaf Arco van Houwelingen schaakles en stijgt hierdoor naar de achtste plaats. Willem Barendswaard krijgt zijn oude vorm weer langzaam terug. In een lange partij wist Barendswaard knap te winnen van Johan van de Griend. Dana Verheij wist ook haar tweede partij te winnen. Jurgen de Haan had geen antwoord op haar aanvallende stijl en moest zijn koning omleggen. Martin Prins en Leo Koppelaar speelden een lange, gelijkopgaande partij, maar een vrijpion in het eindspel van Prins besliste uiteindelijk de partij. André van Dieën wist in een korte partij geroutineerd te winnen van Arie van der Starre, terwijl Mike Boom met een mooi schijnoffer wedstrijdleider Mark van Hulst op het verkeerde been zette.

Meer berichten