Demi de Groot.
Demi de Groot. (Foto: Anita van 't Verlaat)

EMS twirlers doen het goed op voorrondes NK

  Sport

Hardinxveld-Giessendam - Drie van de 27 leden van twirlgroep EMS uit Hardinxveld-Giessendam deden zaterdag 24 en zondag 25 november mee aan de voorrondes van het Nederlands Kampioenschap Twirlen. Leonie Trapman en Cynthia Heikoop deden allebei mee met het onderdeel solo twirling 1 baton op zaterdag.

Cynthia mocht zaterdag als vijfde beginnen en maakte er meteen een goede start van in de senioren. Leonie mocht iets later op de ochtend bij de junioren en deed het ook prima. Beide categorieën hadden een behoorlijk deelnemersveld van 50 (bij de senioren) en 45 (bij de junioren). Leonie eindigde uiteindelijk als 26e en Cynthia als 7e. Deze laatste heeft zich bij de top-15 geplaatst en zo verzekerd van een plek bij de Runner Up Nederlandse Kampioenschappen op 15 en 16 december in Almere.

Op zondag mocht Demi de Groot met het onderdeel super X-strut bij de juveniles meedoen. Zij eindigde uiteindelijk als 4e en mag haar show nog een keer doen op de Runner Up Nederlandse Kampioenschappen.

Wie interesse heeft in twirlen en wil kijken of het iets is, kan eens op vrijdagavond naar het EMS-gebouw op de Sluisweg 67e in Hardinxveld-Giessendam komen. Meer informatie: www.emshardinxveld.nl.

Meer berichten