Zwemmers in actie tijdens de wedstrijd. (Foto: Privé)
Zwemmers in actie tijdens de wedstrijd. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Zwemselectie DWF sluit laatste officiële wedstrijd van 2018 goed af

  Sport

SLIEDRECHT - Afgelopen zaterdag 1 december stond voor de zwemselectie het 2e deel van de Regio West Competitie op het programma. Dit was tevens de laatste officiële wedstrijd van 2018 voor de zwemselectie waardoor alles nog 1 keer uit de kast gehaald moest worden. Er werden in totaal 22 Persoonlijke records (PR) verbeterd en in het sterke deelnemersveld mochten er ook nog 5 medailles mee terug naar Sliedrecht genomen worden.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd DWF-official Gerard Mijnster in het zonnetje gezet door de KNZB. Dit aangezien hij al 12,5 jaar official is, waarin hij in 124 wedstrijden heeft gefungeerd. Door deze prestatie is hij benoemd tot Official van verdienste van de KNZB.

Voor de zwemmers stond er een hele andere opgave te wachten. Voorafgaand aan de wedstrijd stond DWF op de 4e plaats in poule C en de zwemmers willen maar wat graag een puntje opschuiven in de tussenstand. Mara Kreukniet en Amy Ambachtsheer lieten zien hier ook graag aan mee te willen helpen. Beide meiden wisten 3 PR's te verbeteren waardoor zij hun wedstrijdjaar goed af wisten te sluiten.

Puck Hogendoorn, Kim Hogendoorn en Sanne Nederveen wisten ook een sterke prestatie neer te zetten. In het sterke deelnemersveld deze wedstrijd, wisten zij alle 3 medailles te veroveren. Puck en Sanne wisten zelfs 2 keer op het podium te komen, en beiden zelfs 1 keer op de hoogste trede. Sanne wist als eerste aan te tikken in een spannende race op de 50 meter schoolslag en Puck wist als eerste aan te tikken na een net zo'n spannende race op de 50 meter vlinderslag. Daarnaast wist Puck nog een 2e plaats te behalen op de 200 meter vrije slag en wist Sanne nog een 3e plaats te behalen op de 100 meter wisselslag. Voor Kim Hogendoorn was er zilver op de 100 meter schoolslag.

Er waren verder PR's voor Evi Mijnster (1x), Jan Paul Mosterdijk (2x), Kim Hogendoorn (2x), Puck Hogendoorn (1x), Sanne Nederveen (2x), Joelle Paans (1x), Jelle van Tuijl (2x), Kim van Tuijl (1x), Sharon Voorsluijs (1x), Liz Bijkerk (1x) en Sofie van Vliet (2x).

De eerstvolgende wedstrijd voor de zwemselectie van DWF is op 12 januari. In Spijkenisse zal dan het 2e deel van de Nationale Zwemcompetitie afgewerkt worden. Tot die tijd zullen de zwemmers zich in Bronbad de Lockhorst voorbereiden voor het 2e deel van het seizoen.

Meer berichten