Merwede/Multiplaat 1 begint goed aan de wedstrijd. (Foto: Bernadette Struijk)
Merwede/Multiplaat 1 begint goed aan de wedstrijd. (Foto: Bernadette Struijk) (Foto: Bernadette Struijk)

Verdiend gewonnen van Tjoba

  Sport

SLIEDRECHT - Na een zeer spannend einde van de wedstrijd van Merwede/Multiplaat 2, die eindigde in 23-22 voor de thuisploeg, is het de taak aan het eerste team om in Sporthal de Stoep de punten te pakken tegen Tjoba 1.

Merwede/Multiplaat 1 begint goed aan de wedstrijd met direct in de eerste minuut een doelpunt van Rosanne. Na een aantal minuten met aan beide kanten veel kansen waaruit niet gescoord wordt, maken doelpunten van Eveline en Steven er 3-0 van. Vanaf dat moment begint Tjoba ook mee te scoren. Met een schitterend uitgespeelde doorloop weet Tessa vervolgens het gat verder te vergroten naar vier doelpunten en het schot van Vincent zorgt voor een stand van 7-2.

Merwede/Multiplaat laat veelzijdig spel zien; zo weet Tessa te scoren uit een vrije bal, maakt Dennis een mooie doorloop en vallen de schoten van Steven goed. Tjoba blijft echter ook mee scoren en als de rood-witten vanaf 10-5 lastiger tot scoren weten te komen, zien zij hun kans om het gat te verkleinen. Met drie doelpunten op rij aan de kant van Tjoba komen ze terug tot 10-8. Gelukkig raken de Merwedianen hier niet door van slag en blijven zij volop kansen creëren. De strijdlust wordt beloond met een doelpunt van Mariëtte, nog een vrije bal van Tessa en net voor rust een prachtige omdraaibal van Rosanne. Met opnieuw vijf punten verschil zoeken beide teams de kleedkamer op.

Direct na de rust krijgt Merwede/Multiplaat een strafworp tegen, waar Tjoba goed gebruik van maakt. Dit wordt goed gemaakt door Tessa, die met nog een paar seconde op de schotklok een kort schotje weet te maken. Ook Ramon is goed op schot, want door drie doelpunten uit zijn handen en twee doelpunten aan de kant van Tjoba loopt Merwede/Multiplaat verder uit: 17-11. Merwede is op dreef en weet nog drie schoten te maken, maar komt daarna in een fase waarin het scoren iets lastiger gaat. Aan de kant van Tjoba vallen de doelpunten wel, maar het verschil blijft zo'n zes doelpunten in het voordeel van de thuisploeg. Een strafworp afgemaakt door Twan, zorgt voor een stand van 22-16. Na een schot van Steven en een slim uitgespeelde vrije bal aan de kant van Tjoba, lopen de Merwedianen uit door een doorloop van Eveline en direct daarna een schot van Anne Marie. Tjoba weet ook nog twee keer de korf te raken, maar in de laatste seconden maakt Dennis het af met een schot, wat zorgt voor een eindstand van 26-19.

Een goede wedstrijd van de Merwedianen; veelzijdig spel en gevaarlijk over alle schijven. Verdiend gewonnen dus! Volgende week speelt het 1e opnieuw een thuiswedstrijd, dit keer tegen Rust Roest 1. De wedstrijd begint om 18.45 uur in Sporthal de Stoep. 

Voor Merwede/Multiplaat 1 stond deze zaterdag in Sliedrecht Tjoba 1 uit 's-Heer Hendrikskinderen op het programma. Tjoba weet het de thuisploeg niet echt lastig te maken en met een uitslag van 26-19 is de winst dan ook verdiend. 

Merwede/Multiplaat begon direct goed aan de wedstrijd met een doelpunt in de eerste minuut. Ook de rest van de wedstrijd laten zij zien dat zij de betere ploeg zijn, door veelzijdig spel en door gevaarlijk te zijn over alle schijven. Tjoba probeert een aantal keer terug in de wedstrijd te komen, maar het verschil wordt nooit kleiner dan twee doelpunten. In de tweede helft wordt het gat al gauw weer vergroot tot zes doelpunten en in de laatste seconden maakt Merwede/Multiplaat het af met een schot, wat zorgt voor een eindstand van 26-19.

Volgende week is er opnieuw een thuiswedstrijd, dan tegen Rust Roest 1. Deze wedstrijd begint om 18.45 uur in sporthal De Stoep.

Meer berichten