Foto: Pim Waslander

Spannende fase Kampioenspoule

  Sport

Sliedrecht - Woensdagavond staat voor Dames 1 van Sliedrecht Sport de derde van tien te spelen wedstrijden in de Kampioenspoule op het programma. Het is tevens de eerste thuiswedstrijd. Het zal, door het onverwachte overlijden van Wim van Mourik, een andere wedstrijd zijn dan die vele thuiswedstrijden hiervoor. Wim vormde een vast onderdeel van de wedstrijd met zijn commentaar en muziekkeuzes. Hij zal node gemist worden.

Door Carel van Rijsbergen

Maar goed, de sport gaat door. In de Kampioenspoule bij de vrouwen viel toch al een aantal verrassende uitslagen te noteren. Set-Up uit Ootmarsum verraste door thuis tweemaal op rij een hoger geplaatst team te verslaan. Woensdag ontvangen zij Sneek en zal blijken of ook dat team aan de zegekar gebonden kan worden. Dat zou dan opnieuw een surprise zijn met als consequentie dat Set-Up serieus mee blijft strijden om de bovenste twee finaleplaatsen.

Druk

Sneek wist Sliedrecht afgelopen zaterdag twee terechte punten af te snoepen en gaat dus ook nog volop mee in de race om de finale. Eurosped, de tegenstander van Sliedrecht woensdag, is ondanks de favorietenrol niet overtuigend begonnen aan de eerste wedstrijden. Twee keer verlies, uit bij Set-Up (3-0) en thuis tegen Flamingo's (3-2), zal vooraf niet zijn ingecalculeerd en maakt het dat de Vroomshoopse ploeg de druk voelt om punten te pakken.

Wachtkamer

Zwolle bevindt zich, door twee nederlagen op rij, voorlopig even in de wachtkamer en zal zich moeten herpakken om nog een kans te maken. Toch zijn zij nog zeker niet afgeschreven om alsnog aan te haken of het andere ploegen nog lastig te maken. Datzelfde geldt voor Flamingo's. Ze wonnen zondag verrassend van Eurosped en de vraag is of ze nog meer van dit soort verrassingen in petto hebben.

Garantie voor de toekomst

Op dit moment lijken dus vooralsnog vier teams (Sliedrecht, Sneek, Eurosped en Set-Up) te strijden om de twee finaleplaatsen. Dat betekent dat er woensdagavond voluit gestreden moet gaan worden. Ja, er was al twee keer winst in De Basis tegen Eurosped (Supercup en halve finale beker), maar ook bij sport geldt dat resultaten uit het verleden geen garantie bieden voor de toekomst.

Glimlach

Wie woensdag wint doet goede zaken, maar een midweekse wedstrijd kent ook zijn eigen regels. Wie gaat daar het beste mee om? Thuis spelen is daarin nog altijd een voordeel en met de steun van het thuispubliek is het van belang om de punten in Sliedrecht te houden. De gedachten gaan bij deze wedstrijd ook zeker nog uit naar Wim. Zijn glimlach bij het inzetten van Guus Meeuwis na een gewonnen wedstrijd… hoe mooi zou het zijn...

Aanvang 19.30 uur. De entree is gratis.

Meer berichten