Foto: Peter Verheijen

Vanavond laatste kans voor Heren 1

  Sport

Sliedrecht - Met vier punten achterstand op de nummer 2, wordt de wedstrijd van woensdag hoogstwaarschijnlijk de laatste kans om aan te haken bij de strijd om de finaleplaatsen om het kampioenschap. De tegenstander is niet de minste: huidig landskampioen Lycurgus uit Groningen.

Door Rick van de Weg

Woensdagavond staat de zesde wedstrijd in een reeks van tien op het programma. Het affiche doet de gedachten afdwalen naar 3 november vorig jaar, toen de Groningers voor het eerst op bezoek kwamen in Sliedrecht. Na een memorabele wedstrijd bleven de Noorderlingen verbijsterd achter: 3-0 winst voor Sliedrecht.

Heren 1 van Sliedrecht Sport wist dat huzarenstukje, winnen tegen een traditionele top 3-club, nog twee keer te herhalen in de reguliere competitie. Zowel uit als thuis moest Orion uit Doetinchem eraan geloven. Dat waren nog eens wedstrijden!

Behoorlijke knauw

Inmiddels is de Kampioenspoule over de helft heen. Zowel tegen Lycurgus, Dynamo als Orion werden de degens gekruist. Maar anders dan in de reguliere competitie bleven de verrassingen uit en trok Sliedrecht drie keer aan het kortste eind, alhoewel het in en tegen Orion op een vijfsetter uitliep. Waarom het in deze fase van het seizoen niet meer gaat? Ongetwijfeld speelt mee dat de factor onderschatting is uitgewerkt.

De Alblasserwaarders hebben, ondanks hun debuutjaar in de Eredivisie, aangetoond een geduchte tegenstander te zijn op het hoogste niveau. Daar stellen de opponenten zich nu zeker op in.

Anderzijds is de flow er aan onze kant ook een beetje uit, na drie nederlagen op rij. Het onoverwinnelijke (in De Basis) heeft een behoorlijke knauw gekregen.

Vechtlust

Ondanks alles biedt de wedstrijd van woensdag toch de perfecte kans op wederom een verrassende overwinning voor blauw-wit. Weten wij voldoende servicedruk te ontwikkelen en hier en daar een fraai block te zetten, dan komt er ongetwijfeld zand in de Noorderlijke machine. En dan gaat de herinnering aan die geweldige avond begin november ook in de Groningse koppies een rol spelen. Op vechtlust moeten we het dan kunnen afmaken, ondersteund door een fanatiek publiek.

Geen pretje

De punten zijn zeer welkom om nog een kans te maken om in de finale om het landskampioenschap uit te komen. Laten we reëel zijn: het is absoluut geen schande als we dat niet halen, maar het kán wel. Orion krijgen we nog een keer thuis. Het lastige Zaanstad uit hebben we al gehad. Dynamo uit is natuurlijk geen pretje, maar aan de andere kant hebben dan ook helemaal niets te verliezen, dus wie weet…

Maar goed, eerst maar eens met Lycurgus afrekenen. De wedstrijd begint woensdag 20 maart om 19.30 uur in De Basis en de entree is gratis.

Meer berichten