Op 12 januari was Sneek de tegenstander in de reguliere competitie. Toen won Sliedrecht. Hoe gaat dat zaterdag? (Foto: Pim Waslander)
Op 12 januari was Sneek de tegenstander in de reguliere competitie. Toen won Sliedrecht. Hoe gaat dat zaterdag? (Foto: Pim Waslander) (Foto: )

Voor Dames 1 is het tijd voor revanche!

  Sport

Sliedrecht - We zijn inmiddels op de helft van het aantal te spelen wedstrijden in de Kampioenspoule beland en dat betekent dus dat de zogenoemde terugwedstrijden worden gespeeld. Zaterdag 23 maart kruist Dames 1 van Sliedrecht Sport de volleybaldegens met de nummer 3 op de ranglijst, VC Sneek, en daar hebben we nog wel iets tegen goed te maken. Het belooft een spannende strijd te worden.

Door Carel van Rijsbergen

In de uitwedstrijd verzuimden de Sliedrechtse dames tot tweemaal toe de wedstrijd naar zich toe te trekken en dat was, ondanks sterk terugkomen van de Sneker ploeg, toch vooral toe te schrijven aan het gemis van overtuigingskracht in de derde en vijfde set. Net die paar ballen er wél inslaan had daar het verschil gemaakt tussen twee of drie punten mee naar huis, in plaats van die ene dankzij het 3-2 verlies. Tijd dus voor revanche!

Erop of eronder

Door zaterdag voor de volle winst te gaan, kunnen de dames het verschil met Sneek op de ranglijst laten oplopen tot een geruststellend aantal van negen punten. Ongetwijfeld heeft Sneek andere plannen. Voor hen zijn de komende wedstrijden cruciaal om mee te blijven doen voor een finaleplaats. Het verschil met Set-Up, dat nu tweede staat, is maar één punt. De Twentsen moeten nog naar Sneek, dus dan liggen er kansen voor de Friezinnen om erop en erover te gaan.

Surprise

Zoals we ook voorgaande seizoenen zagen is er in de Kampioenspoule in elke ronde wel een surprise te noteren. Zo was er de verrassende start van Set-Up met vier thuisoverwinningen, de matige start van Eurosped, toch de nummer 2 in de competitie, met vier verliesbeurten en het Brabants/Limburgse collectief van Flamingo's-Activia dat de laatste wedstrijden punten afsnoept van hoger geplaatste teams! VC Sneek was daar vorige week getuige van en moest genoegen nemen met een toch wel verrassende 3-2 nederlaag in Gennep.

Voorspellende waarde

Dat maakt dat het iedere ronde weer oppassen is. Ook de uitslagen uit de eerder gespeelde heenwedstrijd zeggen niet alles en hebben dan ook geen voorspellende waarde. De strijd om de finaleplaatsen is zeker nog niet gespeeld als je het programma voor de komende weken ziet. Zo moet Set-Up nog drie uitwedstrijden op rij afwerken en krijgt Eurosped zowel Sliedrecht, Sneek als Set-Up nog thuis.

Punten pakken

Het belang van de wedstrijd van vandaag is daarmee voldoende duidelijk. Nu punten pakken is belangrijk en daar kunnen de revanchegevoelens goed bij van pas komen.

De wedstrijd begint zaterdag om 19.30 uur, wordt gespeeld in sporthal De Basis, Benedenveer 3, en de entree is gratis.

Meer berichten